Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Mart 2017 09:36

iOS 10.3 Güncellemesi Yayınlandı

İOS 10.3 güncellemesi yayınlandı. Apple, 24 Ocak’ta ilk betasını yayınladığı ve o zamandan bu yana yayınladığı yedi geliştirici betası ile testlerini sürdürdüğü iOS 10.3 güncellemesini kullanıcılarına sundu. Güncelleme herkese açık olarak artık kullanılabilir.

iOS 10.3 Güncellemesi Yayınlandı
apple,ios,ios 10,

Güncellemeyi indirmeden ve yüklemeden önce iTunes veya iCloud ile yedekleme yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. iOS 10.3 güncellemesini indirmek ve cihazınıza yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünü kullanabilirsiniz. Güncellemeyi eksiksiz ve güncelleme sonrası sorunsuz bir kullanım için iTunes aracılığı ile indirmenizi ve cihazınıza yüklemenizi tavsiye ederiz.

iOS 10.3 güncellemesi, tüm iOS 10 güncellemesini almış olan iPhone, iPad ve iPod touch modelleri için kullanılabilir.

iOS 10.3 Yenilikleri

iOS 11 güncellemesinin tanıtılmasına ve geliştiriciler için ilk betasının yayınlanmasına artık bir buçuk aydan daha kısa bir süre kalmışken Apple, iOS 10 için en büyük ara güncellemesini pek çok yenilikle birlikte iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcılarının kullanımına sundu. Peki iOS 10.3 ile gelen yenilikler neler? Gelin buna daha yakından bakalım.

Yeni Uygulama Geçişleri (Animasyonu): Apple, iOS 10.3 ile uygulama geçiş animasyonlarında ufak değişikliklere gitti. Uygulamalar açılırken her ne kadar hızlı bir şekilde büyüyerek gelseler de artık kenarlarının daha oval olduğunu söyleyelim. Bu fark, yavaşça açılan uygulamalarda rahatlıkla görülebilir.

Ayarlar Uygulamasından Yapılan Değişiklikler: Apple Kimliği, iCloud, iTunes ve App Store seçenekleri Ayarlar uygulamasının en üstüne ve Apple Kimliği’mizin fotoğrafını ve adımızı-soyadımızı kapsayacak şekilde konumlandırılmış durumda. Artık Apple Kimliği, iCloud, iTunes ve App Store seçeneklerine bu menü seçeneğine üzerinden ulaşabilirsiniz.

Gelişmiş iCloud Saklama Alanı’nı Görüntüleme: Ayarlar uygulamasının en üstüne eklenen Apple Kimliği menüsü aracılığı ile iCloud menüsü üzerinden iCloud saklama alanını artık daha net bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. iCloud saklama alanınızı ne tür verilerin kapladığını bu menü üzerinden net bir şekilde görebilirsiniz.

AirPods’u Bul: iOS 10.3 ile iPhone’u Bul uygulamasını kullanarak, sahibi olduğunuz AirPods’ların tespit edilen son konumunu görüntüleyebilir ve onları bulmayı kolaylaştırmak için ses çaldırabilirsiniz.

Uygulama Uyumluluğu: Artık Ayarlar uygulamasına Uygulama Uyumluluğu adı verilen yeni bir menü seçeneği yer alıyor. Bu menü üzerinden gelecekteki bir iOS sürümüyle kullanılamayacak uygulamalar listeleniyor. Burada listelenen uygulamanın üstüne dokunduğunuzda uygulamanın App Store sayfası açılıyor ve böylece uygulamanın en son ne zaman güncellendiğini görebiliyorsunuz.

Ayrıca, bu uyumsuz uygulamalardan birisini iOS cihazınızda çalıştırdığınızda, uygulamanın uyumsuz olduğunu gösteren bir uyarı diyalogu karşınıza çıkıyor. Henüz bu özellik Türkçe dil desteğinde ne yazık ki sunulmuyor.

SiriKit: Üçüncü taraf uygulamaların Siri’ye erişmesine olanak tanıyan iOS 10 özelliği olan SiriKit, Siri’nin faturaları ödemesi, ödemelerin durumunu kontrol etmesi, Uber gibi hizmetlerden gelecekteki sürüş planlamaları yapması için yeni özelliklerle güncellendi.

CarPlay: CarPlay, en son kullanılan uygulamaların başlatma kısayollarını ve EV şarj istasyonlarının konumlarını görüntüleme seçeneği ile güncellendi.

Harita Uygulaması: Harita uygulamasında, herhangi bir konumun veya mevcut konumunuzun hava durumu bilgisini görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bu hava durumu bilgisi 3D Touch jestlerine sahiptir.

HomeKit: HomeKit, programlanabilir ışık denetimi için destek aldı.

Yeni Apple Dosya Sistemi: iOS 10.3 ile Apple, iPhone’un dosya sistemini Apple File System (APFS) olarak güncelledi. Bu noktada Apple, yeni güncellemeyi indirmeden önce bir yedekleme yapmanızı öneriyor. Geçen yılki WWDC’de duyurulan APFS, Flash / SSD depolama alanı için optimize edilmiş ve güçlü şifreleme, alan paylaşımı, metni kopyalama üzerine yazma, dosya ve dizinler için klonlama yapma, anlık görüntüler ve daha fazlası gibi özellikleri içeriyor.

Geliştiriciler için Uygulama Simgelerini Güncelleme: Geliştiriciler, yeni uygulama simge resmini artık bir güncelleme göndermeden istedikleri zaman güncelleyebilirler.

Analiz: Ayarlar > Gizlilik menüsünde artık Analiz adı verilen yeni bir menü seçeneği mevcut. Bu seçenek ile Apple ile paylaşmak istediğiniz analiz verilerini görüntüleyebilir ve paylaşma durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

Yeni iPad Klavyesi: iOS 10.3’te gizlenmiş, 9.7 inç veya daha küçük bir iPad için kullanılabilir olan, tek elle kullanılmak üzere tasarlanmış kaydırılabilen bir klavye mevcut. Bu klavyenin şu an için kullanılabilir olup olmadığını doğrulamış değiliz.

İOS 10.3 güncellemesi yayınlandı. Apple, 24 Ocak’ta ilk betasını yayınladığı ve o zamandan bu yana yayınladığı yedi geliştirici betası ile testlerini sürdürdüğü iOS 10.3 güncellemesini kullanıcılarına sundu.  Güncelleme herkese açık olarak artık kullanılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...