Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Eylül 2018 06:18

iOS 12 çıktı: iOS 12 ile gelen yenilikler neler?

Haziran ayında tanıtımı yapılan iOS 12 yayınlandı. iOS 12’yi uyumlu cihazlarınıza indirebilirsiniz. iOS 12, hangi telefonlara ve tabletlere yüklenebilecek? iOS 12 ile gelen yenilikler neler?

iOS 12 çıktı: iOS 12 ile gelen yenilikler neler?
iphone x

iOS 12, büyük yenilikler yerine kararlılık düzeltmeleri ile öne çıkıyor. Apple’ın açıklamasına göre iPhone 6 Plus'ta uygulamalar yüzde 40 daha hızlı çalışacak. Klavye ve kamera daha hızlı açılacak. 

iOS 12 hangi telefonlara ve cihazlara yüklenebiliyor?

iPhone: iPhone Xs, iPone Xs Max, iPhone Xr, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s 

iPad: 12.9 inç iPad Pro (birinci ve ikinci nesil), 9.7 inç iPad Pro, iPad (beşinci ve altıncı nesil), iPad Air 2, iPad Air, iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2 iPodTouch (altıncı nesil)

iOS 12 ile gelen yenilikler neler?

Yeni Animojiler ve Memoji

Dört yeni Animoji (koala, kaplan, hayalet ve dinazor) eklenen iOS 12 ile birlikte Memoji eklentisi de dahil edildi. Galaxy S9'dan aşina olduğumuz kişiselleştirilebilir 3 boyutlu emojilerle birlikte iOS işletim sistemi daha eğlenceli bir yapıya bürünüyor. Ayrıca kamera uygulamasıyla oluşturulan Memoji'nin, kişinin yüzüne giydirilebildiğini de söyleyelim.

ARKit 2 

ARKit kütüphanesinin yeni nesli ile uygulamaların arttırılmış gerçeklik yetenekleri artacak. 3 boyutlu objelerin tanımlanması hızlandırıldı, yüz takip yetenekleri geliştirildi.

Yeni ARKit’in 3D nesne algılama özelliği ile birlikte nesnelerin boyutlarını ölçebilmek de mümkün hale geliyor. Yeni 'Measure' uygulamasıyla cisimlerin uzunlukları, kamerayı cetvel gibi kullanarak ölçülebiliyor.

Siri kısayolları

Aylık 10 milyar talebin gönderildiği sanal asistan Siri'ye kısayollar eklendi. Kullanıcılar, Siri'nin verilen görevleri yerine getirmesi için basit bir ses komutu oluşturarak veya basit bir dokunma hareketiyle kısayollar atayabilir. Siri için üçüncü parti uygulama desteğinin arttırıldığını da belirtelim.

Gelişmiş Rahatsız Etme modu

Güncellenen Rahatsız Etme moduyla birlikte ekran, uyarılana kadar 'karanlık moda' bürünüyor. Rahatsız Etmeyin özelliği belirli bir zamana veya yere göre otomatik olarak kapanabiliyor. Kullanıcılar, daha gelişmiş kişiselleştirmeler yapabiliyor.

Bildirimler

iOS 12 ile birlikte bildirimler sıralı bir şekilde iletiliyor. Gruplama özelliği ile birlikte başlıklar altında bildirim ekranına düşen bildirimleri tek bir dokunuşla kontrol edebilirsiniz.

Ekran süresi

Ekran Süresi uygulamasıyla birlikte haftalık aktivite özetinizi, sosyal medya kullanım sürelerinizi, hangi uygulamayı kaç dakika kullandığınızı, hangi uygulamanın telefonu almanıza sebep olduğunu vs. gibi ayrıntılı analizlere ulaşabilir App Limits uygulamasıyla da uygulama kullanımınızı kısıtlayabilirsiniz. Ayrıca bu uygulamayla birlikte ebeveyn denetimleri de sıklaştırılıyor.

Fotoğraflar

Fotoğraflar uygulamasına eklenen 'Sizin İçin' sekmesiyle birlikte tıpkı Facebook'ta olduğu gibi anılarınızı sizler için derleyecek. Ayrıca fotoğraflar uygulamasına arama özelliği eklendi. Makine öğrenimi ve yapay zeka algoritmalarıyla desteklenen bu özellikle birlikte kişiler öne çıkarılıyor, yer tahmini yapılıyor ve fotoğraflar kategorize ediliyor.

Face ID’ye ikinci kişi desteği

iPhone X ile birlikte hayatımıza giren Face ID teknolojisine sadece bir kişinin yüzünü tanımlayabiliyorduk. iOS 12 ile birlikte ikinci kişi desteği de geliyor. Güvendiğiniz kişi, yüzünü göstererek iPhone X’un kilidini açabiliyor.

SMS ile gelen şifreyi otomatik doldurma

İki faktörlü doğrulama gerektiren uygulamalara giriş yaparken SMS’deki kodu yazmak için yaşanan çile bitiyor. iOS 12 ile birlikte doğrulama kodu otomatik olarak algılanıyor ve ilgili alana yapıştırılıyor.

Parola uygulamaları, parolaları otomatik dolduruyor

Parolaları unutmamak için kullanılan parola depolama uygulamalarına “otomatik doldurma” desteği ekleniyor. Örneğin Safari’den bir siteye giriş yaparken 1 Password ve Last Pass gibi uygulamalara kayıtlı giriş bilginiz otomatik olarak doldurulacak.

Apple Books

iBooks uygulaması yenilendi ve Apple Books olarak adlandırıldı. Apple Books, özellikle sesli kitaplar ile öne çıkıyor.

Donanımhaber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...