Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2018 15:42

iOS 12 iPhone'ların pil ömrünü katlıyor

Geçtiğimiz günlerde WWDC 2018'de duyurulan ve daha yeni beta sürümü yayınlanan iOS 12'le ilgili dikkat çekici bir test gerçekleştirildi. Yapılan test sonucuna göre iOS 12 kullanım süresini yükseltiyor. İşte detaylar...

iOS 12 iPhone'ların pil ömrünü katlıyor
iphone

Apple kısa süre önce iOS 12'nin ilk beta sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Betayı test eden kullanıcılar ise iOS 12'nin derinliklerinde yer alan detayları da gün yüzüne çıkartıyor. Görünüşe göre iOS 12 pil ömrü konusunda oldukça iyi.

DAHA UZUN KULLANIM SÜRESİ

iDeviceHelp isimli YouTube kanalı, iOS 11.4 ve iOS 12 beta 1 yüklü iPhone X'lerle pil ömrü testi gerçekleştirdi.

iOS 11.4'lü iPhone X 7 saat 10 dakikalık pil performansı sunarken, iOS 12 beta 1 yüklü iPhone X'in pil performansı 10 saat 50 dakika olarak çıktı. Yani arada 3 saat 40 dakikalık bir zaman oynuyor.

Ayrıca bu testten ayrı olarak çeşitli internet forumlarında yazan bazı kullanıcılar, farklı iPhone modellerinde denedikleri iOS 12 beta 1'in daha iyi bir pil ömrü sunduğunu belirtmiş. Apple pil konusunda beta sürümünde iyi iş çıkarmış görünüyor.

Sonuç olarak iOS 12'nin beta olduğunu unutmayın. Beta sürümleri kararsız ve hatalıdır. Olmadık problemlere neden olabilir. Bu yüzden siz tavsiyemiz beta işletim sisteminden uzak durmanız ve tam sürümü beklemeniz olacaktır. Ama olur da iOS 12'yi iOS cihaza yüklemek isterseniz, en başta yedeklerinizi almayı unutmayın. Eğer iOS 12 beta 1'i yükleyip, yedeklerinizi alırsanız ve eski sürüme geri dönerseniz. Betada aldığınız yedekler eski sürümle uyumsuz olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...