Tgrt Haber
23 Haziran 2022 10:45 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 10:47

iOS 16 Beta 2, iPhone İçin Yeni Özelliklerle Yayınlandı

Apple, resmi sürüme adım adım giderkenn iOS 16 Beta 2 güncellemesini kullanıma sundu. iPhone'lar için gelen güncelleme, bazı yenilikleri de beraberinde getirdi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
iOS 16 Beta 2, iPhone İçin Yeni Özelliklerle Yayınlandı
apple,iphone

Apple, geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte yeni iOS 16 işletim sistemini duyurdu. Şu anda beta olarak test üyelerine sunulan güncelleme, birkaç ay içerisinde herkese açık olarak yayınlanacak. iOS 16 güncellemesi beraberinde epey yenilik getirdi.

Ancak Apple, yeni beta güncellemeleriyle bu özelliklere birkaç yenileme daha yaptı. Öyle ki iOS 16 Beta 2, hata düzeltmelerinin yanı sıra birkaç özelliği de beraberinde getirdi.

IOS 16 BETA 2 YENİLİKLERİ

Kısa süre önce iPhone'lar için sunulan iOS 16 Beta 2 güncellemesi, kilit ekranında küçük bir değişiklikle geliyor. Artık son güncellemeyle kullanıcılar; kilit ekranında bir fotoğrafı özelleştirirken, fotoğrafın görünümünü değiştirmek için iki yeni DuoTone ve Renkli Yıkama (Color Wash) kaplama seçneklerine de sahip olacak. 

iOS 16 Beta 2, iPhone İçin Yeni Özelliklerle Yayınlandı

Bir başka yenilikte yine duvar kağıtlarıyla ilgili. Apple'ın son yayınladığı beta sürümde, duvar kağıdı olarak ayarladığınız görüntüyü kırpma ve sıkıştırma işlemleri yaparak özelleştirebilirsiniz. 

iOS 16 Beta 2, iPhone İçin Yeni Özelliklerle Yayınlandı

LTE ÜZERİNDE YEDEKLEME YAPMAK MÜMKÜN

Apple, iPhone kullanıcılarının belki de en çok isteyeceği özelliği iOS 16 Beta 2 güncellemesiyle sundu. Bu özellik LTE, yani 4G üzerinden yedekleme yapma işlemi. Yeni güncellemeyle iPhone ve iPad kullanıcılar, artık Wifi ile 5G bağlantısına ek olarak 4G üzerinden de yedekleme yapabilecek. Apple, 5G ile yedekleme işlemini de geçtiğimiz yılın sonlarına doğru piyasaya sürmüştü.

ASTRONOMİ DUVAR KAĞIDI'NDA KONUM 

Yeni güncellemenin sunduğu bir başka özellikse yine duvar kağıtlarıyla ilgili. iPhone kullanıcıları, artık Astronomi duvar kağıdında yeni bir konum gösterme özelliğine kavuştu. Eski iPhone'ların da bu duvar kağıdını kullanabileceği bildirildi.

iOS 16 Beta 2, iPhone İçin Yeni Özelliklerle Yayınlandı

ÇEVİRİ İÇİN TÜRKÇE DİL DESTEĞİ

iOS 16 Beta 2'deki bir başka yenilik de Çeviri uygulamasıyla ilgili. Apple'ın Çeviri uygulaması artık Türkçe de başta olmak üzere birkaç dil desteğine daha kavuştu.

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

Yeni beta sürümde fark edilen bir başka özellik ise ekran görüntüleriyle ilgili. iOS 16 Beta 2'de artık ekran görüntüsü kaydedilirken, Fotoğraf, Dosyalar, ya da Ekran Görüntüsünü Sil seçeneklerine eklenene bir 'Hızlı Nota Kaydet' seçeneği mevcut.

iOS 16 Beta 2, iPhone İçin Yeni Özelliklerle Yayınlandı

 

Kaynak: macrumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...