Tgrt Haber
21 Ocak 2022 15:29

iPhone 13 modellerinde pembe ekran sorunu ortaya çıktı

Apple'ın yeni nesil iPhone'ları, kısa süre önce pembe ekran sorunuyla gündeme geldi. Kullanıcılar, bu sorunun iPhone 13 modellerinde ortaya çıktığını bildirdi. İşte ayrıntılar...

iPhone 13 modellerinde pembe ekran sorunu ortaya çıktı
iPhone 13,iPhone 13 sorun,Apple iPhone 13

Apple’ın geçen yıl piyasaya sürdüğü iPhone 13, iPhone 12’ye kıyasla çeşitli iyileştirmeler ve küçük çaplı değişikliklerle geldi. Daha iyi bir işlemci ile donatılan cihaz, ayrıca kamera ve çentik tasarımında da bazı düzenlemelere sahip. Ancak kısa süre önce iPhone 13 ile ilgili işikayetler bildirilmeye başlandı. Yabancı ülkedeki bazı kullanıcılar, iPhone 13’ler de pembe/mor bir rengin ekranda belirdiğini ifade etti.

PEMBE RENK SORUNU CAN SIKIYOR

Sorun, gelen şikayetelere bakıldığında Çoğunlukla Çin’deki iPhone  13 modellerinde görünüyor gibi.  Kullanıcılar pembe ekran sorunun ayrıca; gecikmeler, otomatik yeniden başlatmalar ve diğer sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi.

iPhone 13 modellerinde pembe ekran sorunu ortaya çıktı

Raporlara bu, kalıcı bir soruna benzemiyor. Zira pembe renk, aralıklı olarak ortaya çıkıyor ve yeniden kayboluyor. Diğer yandan ekranın pembeye dönmesiyle, durum çubuğu  ve simgelerin de alt katmanda görünmesi dikkatlerden kaçmadı.

Çinli kullanıcılar, konuyla ilgili Apple’dan bunun bir donanım sorunu olmadığına dair yanıt aldı. Apple müşteri hizmetleri, kullanıcılara yazılım güncellemesi yapması konusunda tavsiye de bulundu. Ek olarak Apple yetkilileri, uyumsuzluğu ortadan kaldırmak amacıyla diğer tüm uygulamarında güncellenmesi gerektiğini bildirdi.

Şu anda söz konusu hatanın sadece tek bir iPhone 13 modelinde görünmediği, ayrıca diğer modellerinde bundan etkilenebileceğinden bahsedildi. Yani 2021 serisinin tamamı pembe ekran sorunundan etkilenebilir. Tabii bu sorun, yeni yayınlanacak bir güncellemeyle kalıcı çözüme de kavuşabilir.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...