Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 15:50 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 15:56

iPhone 14 serisinden yeni detaylar: Apple bu değişikliğiyle fark atacak

Apple'ın yaklaşan iPhone 14 serisiyle ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Gerek tasarımı, gerekse teknik özellikleriyle sızdırılan cihazların, şimdi de iddialı bir depolama ile geleceği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
iPhone 14 serisinden yeni detaylar: Apple bu değişikliğiyle fark atacak
iphone 14,apple,teknoloji

Yılın sonuna ilerlerken Apple cephesi için meraklı bekleyiş arttı. Her yıl yaz aylarının sonuna doğru etkinlik düzenleyen Apple, bu yıl da aksilik olmaması durumunda yeni iPhone 14 serisini piyasaya sürecek. iPhone 13 serisiyle pazarda önemli gelir elde eden Apple, başarısını iPhone 14 ailesinde de sürdürmek istiyor.

Yeni iPhone'larla ilgili detaylar, tanıtım tarihine yaklaşırken daha da sık gün yüzüne çıkmaya başladı. Ekranı, boyutu ve kılıflarıyla sızdırılan iPhone 14 serisi, bu kez de depolama birimiyle sızdırıldı. Ortaya çıkan yeni detay, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için daha hızlı RAM kapasitesini gösteriyor. İşte ayrıntıları...

IPHONE 14 PRO SERİSİ, RAM KONUSUNDA İDDİALI OLACAK

DigiTimes tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre iPhone 14 Pro ile iPhone 14 Pro Max ikilisi, 6 GB RAM ve daha yeni, bir o kadar da daha hızlı bir bellek türüne sahip olacak. Üst düzey modeller için önemli dokunuşlar yapan Apple'ın, eski standartlara nispeten daha verimli bellek türü olarak bilinen 6GB LPDDR5 RAM kullanacak.

iPhone 14 serisinden yeni detaylar: Apple bu değişikliğiyle fark atacak

iPhone 13 serisinde 4 GB RAM ile başlayan Apple, bu değişikliğiyle iPhone 14 ailesinde standart olarak 6 GB RAM tercih edecek. Ancak bu RAM, yani depolama birimlerinin arasında bazı değişiklikler olacak. Rapora göre cihazların depolama birimleri şu şekilde olacak:

  • iPhone 14: 6 GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Maks: 6 GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Pro: 6GB (LPDDR5)
  • iPhone 14 Pro Maks: 6 GB (LPDDR5)

Yukarıda da görüldüğü üzere yeni iPhone'lardaki RAM seçeneği bu şekilde olacak. Üst düzey, Pro modellerde LPDDR5 kullanacak Apple, iPhone 14 ile iPhone 14 Max modellerinde ise daha düşük hıza sahip LPDDR4X RAM kullanacak. Tüm modeller 6 GB RAM'e sahip olurken, bu standartın 4 GB'dan yükseğe çıkarılması da önemli bir gelişmeyi gösteriyor. Her açıdan Apple'ın yeni modellerinin performans konusunda tatmin edici olması bekleniyor.

TANITIMA 2 AY KALDI

Apple'ın dev etkinliği için artık geri sayım başladı. Bir yıla yakın süredir beklenen iPhone 14 serisi, eylül ayında gerçekleşecek WWDC 2022 etkinliğinde karşımıza çıkacak. Cihazların diğer detaylarına ise  buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

 

Kaynak: macrumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...