Tgrt Haber
08 Şubat 2014 22:56

İphone 6'nın çıkış tarihi belli oldu

Apple'ın merakla beklenen son cihazı iPhone 6'nın piyasaya çıkış tarihi belli oldu. İşte o tarih

İphone 6'nın çıkış tarihi belli oldu
İphone 6, İphone 6 çıkış tarihi belli oldu, İphone 6 çıkış tarihi, Apple

Apple’ın merakla beklenen ve tasarımı efsaneye dönüşen telefonu iPhone 6’nın piyasaya çıkış tarihi belli oldu. Apple ’ın merakla beklenen amiral gemi modeli iPhone 6 ’nın eylül ayı içinde piyasaya çıkacağı belirtildi. Şirkete yakın kaynaklara göre cihaz 4.8 ve 5.5 inç olarak iki farklı formatta satışa sunulacak. Güney Koreli teknoloji araştırma şirketi KDB Daewoo, yeni yayınladığı raporda eylül ayında piyasaya çıkması beklenen iPhone 6’ya dair birçok bilinmeyeni gözler önüne serdi. Apple’ın merakla beklenen amiral gemi modeli iPhone 6’nın eylül ayı içinde piyasaya çıkacağı belirtildi. Şirkete yakın kaynaklara göre iPhone 6 4.8 ve 5.5 inç olarak iki farklı formatta satışa sunulacak. Şirketin ortaya attığı iddialara göre, yeni iPhone iki farklı formatta piyasaya çıkacak. Rapora göre iPhone 6’ların 4.8 ve 5.5 inç büyüklüğünde piyasaya sürülmesi bekleniyor. KDB şirketi raporlarında ayrıca iPhone 6 full HD (1,920x1,080 piksel) çözünürlüğe sahip olacağı belirtildi. Merakla beklenen iPhone 6 ayrıca 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB gibi hafıza seçeneklerine sahip olacak. Yine rapora göre iPhone 6, 2 GB RAM, 10 megapiksel arka kamera 3.2 mega piksel ön kamera, 1800 mili amper batarya gücü ve 64 bit A8 işlemciye sahip olacağı belirtildi.
iPhone 4 geri geliyor!
Apple’ın, 2010 yılında tanıttığı iPhone 4’ün üretimine yeniden başlayacağını bildirildi. Şirketin bu kararında başta Türkiye olmak üzere Hindistan, Endonezya ve Brezilya gibi gelişmekte olan pazarlarda pastadan aldığı payı artırmak yatıyor.
iPhone 6 Dizaynı
Apple'ın safir materyalini yeni telefonlarında daha fazla kullanmak istediğine dair daha önce de haberler geliyordu. Safir tedarik eden bir şirketle uzun yıllar devam edecek bir sözleşme yapması da bu haberlerin arasındaydı. Ancak şimdi çok daha önemli bir delil ortaya çıktı. Apple'ın, patent bürosuna yaptığı bir başvuruda, safir planları açıkça görünüyor. Buna göre Apple, iPhone 6 telefonun ekranını ince safir tabakalarıyla kaplayacak. Bu teknik sayesinde telefon kullanıcıları hem çok keskin görüntülere sahip olacak, hem de telefonun ekranı son derece güçlü olacak. Başka bir deyişle, artık iPhone 6 ekranlarını düşürerek çatlatıp kıramayacaksınız. Apple, bu planını hayata geçirmek için çok güçlü kesici lazerlere ihtiyaç duyacak. Standart telefon ekranlarını kesmek için kullanan lazerlerin, safiri kesmesi mümkün değil. Apple bu nedenle, üretim tesislerinde de önemli güncellemeler yapacak. Apple, safiri şimdilik iPhone 5S'in parmak izi okuyucusu üzerinde ve kamera lensinde kullanıyordu. Ancak şimdi koskoca ekran da safirden oluşunca, iPhone 6'nın fiyatının çok yüksek olabileceğinden de korkulmuyor değil..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...