Tgrt Haber
29 Eylül 2015 01:24

iPhone 6S hacklendi

Hackerlar iPhone 6S kilitli durumdayken telefonun fotoğraflarına bakmanın bir yolunu buldular.

iPhone 6S hacklendi
iphone, iphone 6s,

Dün bazı ülkelerde satışına başlanan iPhone serisinin yeni telefonları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın şimdiden milyonlarcası satıldı. Telefonların piyasaya sürülmesiyle birlikte kullanıcıların bazıları yeni iPhone'un, Apple'ın çıkarttığı en iddialı ve zamanına göre en iyi telefon olduğunu belirtti. Telefonların lansmanında açıklanan özellikleriyle birlikte bu görüş Apple tarafından da ortaya atılmıştı. Yeni iPhone'larda bulunan güvenlik sistemleri, birkaç gün önce çıkartılan iOS 9.0 sürümünün hatalı olmasından dolayı kullanıcıları biraz endişelendirdi. Apple bu işletim sisteminin hatalarını çok kısa bir süre içerisinde iOS 9.0.1 güncellemesini yayınlayarak gidermeye çalıştı fakat çoktan yaşanmış olan bu durum iOS işletim sisteminin en sık kullanıldığı cihaz olan iPhone'ların yeni modellerine az da olsa gölge düşürmeye yetti.

Hacker, belirli kombinasyonları kullanarak telefonun kilidini açmadan telefon içerindeki fotoğrafları görüntüleme imkanına erişiyor. Telefonun en özel ve önemli dosyalarından olan fotoğraflara erişebilmek ve bunu 2 dakika içerisinde gerçekleştirebilmek, maalesef oldukça ciddi bir güvenlik açığı. Hacker şimdilik bu hatayı Apple'a bildirmiş değil ve videonun yayılmasıyla birlikte bu hatadan faydalanacak kişi sayısının artması bekleniyor. Hacker'ın bu kombinasyonu kullandığı işletim sistemi iOS 9.0.1, belki de bu videonun yayılmasından sonra Apple tarafından tekrar bir güncelleme alacak. Hepimizin merak ettiği "hackerlar yarışmanın ödülünü alacak mı?" sorusu da şimdilik cevaplanmış değil.

Videonun yayınlandığı sitelerde yaptığım araştırmalara göre bu hacker, bu işlemi sadece iPhone'larda değil aynı zamanda iPad'lerde de gerçekleştirebiliyor. Bazı kullanıcıların dediğine göre bu hata iPhone 5'ten beri var fakat Apple hatayı şu ana kadar düzeltmiş değil. Hacker'ın açıkladığına göre kilit ekranı açık haldeyken fotoğraflara bakılabilmesinin ana nedeni Siri'nin açık halde bulunması. Eğer Siri'yi kapatırsanız bu işlem gerçekleşmeyecekmiş.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...