Tgrt Haber
20 Temmuz 2022 10:01 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 10:20

Denize düşen iPhone saatler sonra konumundan bulundu: Hala çalışıyor

iPhone model akıllı telefonunuzu denize atıp saatler sonra hala çalışıyorken bulduğunuzu hayal edebiliyor musunuz? Bu, bir kullanıcının başına geldi.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: 9to5Mac
Bir iPhone, Atlas Okyanusu'na düştü ama hala çalışıyor
iphone,apple,,haberler
Bir iPhone, Atlas Okyanusu'na düştü ama hala çalışıyor

Sosyal medya platformu  Reddit’teki bir paylaşıma göre, bir iPhone kullanıcısı telefonunu denize düşürdü ancak saatler sonra bile telefonun hala çalıştığı ortaya çıktı. Kuzey Atlantik Okyanusu kıyısında kürek sörfü yapan bir kişinin iPhone’u denizin düştü ve gözden kayboldu.

Denize düşen iPhone saatler sonra konumundan bulundu: Hala çalışıyor

Yedi saat sonra gelgit sona erdikten sonra cihaz yeniden kendi kendini açtı. Telefonun sahibi, Find My (Cihazımı Bul) sayesinde iPhone’unu okyanusun dibinde bile takip edebildi ve konumuna ulaştı. iPhone telefonun modeli tam olarak bilinmese de ekran görüntüsüne göre iPhone X veya daha üst bir model olduğu tahmin ediliyor.

7 SAAT SONRA TELEFON HASARSIZ ÇALIŞTI

Reddit’teki paylaşımda telefonun sahibi, “Telefon 5 dakikalık kürek sörfünün ardından denizin dibine battı. Gelgit bitene ve kendini tekrar açana kadar 7 saat sürdü. 5 saatten fazla denizde kaldıktan sonra izini sürdüm ve kayda değer bir hasar yok.” dedi. Ancak yorumlarda birçok kişi telefonu acilen yedeklemesi gerektiğini çünkü açılsa bile her an tamamen kapanabileceğini söyledi.

Apple Destek de bu konuda kullanıcılara önerilerde bulunuyor;

  • iPhone’unuza kaçan fazla sıvıyı çıkarmak için Lightning konektörü aşağı bakacak şekilde elinizle hafifçe vurun,
  • Hava akımı olan kuru bir yere bırakın,
  • iPhone'unuzu doğrudan Lightning konektörüne soğuk hava üfleyen bir fanın önüne yerleştirin.

Bu arada, iPhone'unuzu harici bir ısı kaynağı kullanarak kurutmayın veya Lightning konektörüne pamuklu çubuk veya kağıt havlu gibi yabancı bir nesne sokmayın.

Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...