Tgrt Haber
27 May 2014 15:26

İphone sahiplerini şoke eden mesaj

Avustralya'daki birçok iPhone ve iPad kullanıcısı, güne çok kötü bir sürpriz ile uyandı.

İphone sahiplerini şoke eden mesaj
iphone,ipad,kötü sürpriz,

Avustralyalı iPhone ve iPad kullanıcıları, bu sabah cihazlarından gelen bir sesle uyandı ve ekranlarında 'Cihazınız Oleg Pliss tarafından hacklenmiştir' ibaresi ile karşılaştılar. Siber korsan, cihazın kilidini kaldırmak için kullanıcılardan 50 ile 100 dolar arasında para talebinde bulunduOleg Pliss takma adlı siber korsanın gerçek kimliği henüz ortaya çıkmadı ve Sydney Morning Herald, bu saldırının ülkenin çeşitli yerlerinde yaşandığını belirti.
ITWire sitesi ise aynı saldırının Yeni Zelanda'da yaşayan bazı iPhone ve iPad kullanıcılarını da hedef aldığını ekliyor.
Oleg Pliss, bu saldırıları yapmak için tüm iCihazlarda bulunan 'iPhone'umu Bul' uygulamasındaki bir açıktan faydalanıyor. Bu uygulama, çalınan iCihazların uzaktan kilitlenmesinde ve konumlarının saptanmasında kullanılıyor. Tüm bu işlemler Apple iCloud'dan gerçekleştiriliyor.Pliss'in saldırılarına ve şantajlarına karşı henüz herhangi bir çözüm bulunamadı. Apple konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...