Tgrt Haber
17 Ocak 2022 16:30

iPhone ve MacBook kullanıcıları dikkat! Verileriniz çalınabilir

Apple'ın tüm güncel ürünleri, yazılımdan kaynaklı bir güvenlik hatası nedeniyle kullanıcı verilerini riske atıyor. Safari tarayıcısından kaynaklanan hata, verileri sızdırıyor.

iPhone ve MacBook kullanıcıları dikkat! Verileriniz çalınabilir
Apple,iPhone,Safari bug

Apple, iOS ve macOS sistemlerinde Safari tarayıcısını tasarım ve işlevsellik açısından güncelledi. Ancak yapılan değişikliklerden bazıları kullanıcılara kötü yansıdı. Gelen bilgilere göre İos ve macOS sistemlerindeki Safari hatası, Google hesap bilgileri ve tarama geçmişi gibi önemli bilgilerinizi sızdırabilir. 

GOOGLE HESAP BİLGİLERİ TEHLİKEDE

Güvenlik konusunda Apple’ın ne kadar hassas bir şirket olduğu aşikar. Şirket, kullanıcı gizliliği ve güvenliğine yıllar boyu çok dikkat etti. Ancak yakın zamanda ortaya çıkan bir Safari hatası, bu gizliliği riske atmaya başladı.

iPhone ve MacBook kullanıcıları dikkat! Verileriniz çalınabilir

Gelen bilgilere göre Safari’den kaynaklanan bir hata, Google hesabına ilişkin kişisel bilgileri sızdırıyor. Hatanın kaynağı ise Safari’nin IndexedDB uygulamasında keşfedildi. Google hesabıyla ilgili olarak ise Google, IndexedDB'yi oturum açmış Google hesabınız için saklıyor. Ancak IndexedDB'den kaynaklanan hata, Google hizmetlerine API istekeri yapmak için kimliğinizi kullanabilir ve kişisel bilgileri tehlikeye sokabilir. 

Apple’ın Safari tarayıcısından kaynaklanan hatası, tüm iOS 15 ve iPadOS 15 çalıştıran telefon ve tabletleri etkiliyor. Ek olarak MacBook bilgisayarlar da yine bu sorundan etkileniyor. Sadece bu da değil. Söz konusu hata ayrıca iOS 15 ve iPadOS 15 için Chrome’da da etkisini gösteriyor. 

Apple cephesinden şu ana kadar çözüm sunulmadı. Ancak Mac kullanıcıları alternatif bir tarayıcı kullanarak şimdilik verilerini koruyabilir. İPhone ve iPad kullanıcıları içinse ne yazık ki aynı durum söz konusu değil. Bu kullanıcılar da Apple tarafından yayınlanacak yeni bir güncellemeyi beklemek zorundalar. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...