Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Kasım 2017 03:59

iPhone X Türkiye'de Ne Zaman Satışa Çıkacak? | iPhone X ne kadar ve iPhone 8 fiyatı Nedir?

APPLE her sene merakla beklenen yeni iPhone modellerini satışa çıkardı. iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X fiyatları Türkiye'de ise dudak uçuklatıyor. Full ekrana geçen iPhone X modeli Türkiye'de en pahalı telefon konumunda. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus fiyatlarının da ondan aşağı kalır yanı yok. iPhone fiyatları ve özelliklerini sizler için derledik

iPhone X Türkiye'de Ne Zaman Satışa Çıkacak? | iPhone X  ne kadar ve iPhone 8 fiyatı Nedir?
iphone,iphone x fiyatı,iphone 8 özellikleri,iphone 8 plus fiyatı,iphone fiyatları,iphone x ne zaman satışa çıkacak

APPLE herkesin merakla beklediği yeni iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerini bazı ülkelerde satışa çıkardı.  Şirketin iPhone’un 10. yılına özel hazırladığı iPhone X’i kullanıcılar sabırsızlıkla bekliyor. Dünyanın 55 ülkesinde 3 Kasım Cuma gününden itibaren iPhone X sarışa sunuldu. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus duyuruldu. Ön ve arka tarafı cam. Apple, bu iki telefonda ekran boyutunu değiştirmese de, True Tone teknolojisini getiriyor. Altı çekirdekli A11 Bionic işlemciyle gelen cihazlar suya ve toza karşı dayanıklı. Arka panelde camı tercih eden Apple, yeni telefonlarına iPhone 7'den yüzde 25 daha fazla ses veren hoparlörler yerleştirmiş. İşlemci A10'a göre 6 kat daha hızlı. GPU 3 boyutlu uygulamalarla uyumlu. Peki yeni iPhone fiyatları ne kadar olacak? 

Şöyle ki 999 dolar olarak belirlenen 64 GB’lık iPhone X’in satış fiyatı bugünkü kurdan hesaplandığında Türkiye’ye gelişi 3.450 TL civarında olacak. Bu miktarın üzerinden 345 TL TRT payı, 862 TL ÖTV ve bu ara toplamın yüzde 18’i kadar da KDV alınacak. Ara toplamın KDV’sinin de 838 TL olduğu var sayıldığı zaman iPhone X Türkiye’ye yaklaşık 5.500 TL’ye gelecek. ABD’de satış fiyatı 999 dolar olan iPhone X Türkiye’de yaklaşık 1600 dolara satılacak. 256 GB’lık iPhone X’in Türkiye fiyatının 7000 TL civarında olması bekleniyor.

İŞTE iPHONE 8, iPHONE 8 PLUS ve iPHONE X FİYATLARI

iPhone 8 (64 GB) 4199 TL

iPhone 8 (256 GB) 4999 TL 

iPhone 8 Plus (64 GB) 4799 TL 

iPhone 8 Plus (256 GB) 5599 TL 

iPhone X (64 GB) 6099 TL 

iPhone X (256 GB) 6899 TL 2057 TL

EN UCUZ MODELİ 3.838 TL

Bütçesi iPhone X’e yetmeyenler için Apple’ın yeni iPhone’u iPhone 8 bir seçenek olabilir. İphone 8’in 64 gigabyte’lık modeli 699 dolardan satışa çıkacak. Cihazın Türkiye’ye giriş fiyatı yaklaşık 2410 TL olacak. Bu miktarın üzerine yüzde 10 TRT payı, ÖTV ve KDV de eklenecek. Böylece en ucuz yeni iPhone Türkiye’de 4200 TL’ye satılacak.

iPhone X Türkiye'de Ne Zaman Satışa Çıkacak? | iPhone X  ne kadar ve iPhone 8 fiyatı Nedir?

iPHONE X NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

APPLE’ın geçen hafta 55 ülkede satışa çıkardığı ve meraklıların yoğun talep gösterdiği yeni akıllı telefonu iPhone X, ülkemizde 24 Kasım Cuma günü teknolojiseverlerle buluşacak. Apple’ın “Akıllı telefonun geleceği” olarak lanse ettiği iPhone X, tamamen ekran kaplı ön yüz, kablosuz şarj ve çift optik görüntü sabitleyici özellikli çift arka kameraya sahip yeni tasarımıyla yurt dışındaki birçok ülkede 27 Ekim Cuma günü ön siparişe sunulmuştu.

iPhone X Türkiye'de Ne Zaman Satışa Çıkacak? | iPhone X  ne kadar ve iPhone 8 fiyatı Nedir?

iPhone 8 PLUS ÖZELLİKLERİ

158.4 x 78.1 x 7.5 mm boyutlarına sahip olan iPhone 8 Plus, bir önceki model ile aynı kasaya sahip. IPhone 8 Plus'ı bir önceki Plus modelinden ayıran özelliği ise wireless şarj yanı kablosuz şarj özelliği.  Ekran çözünürlüğü konusunda bir değişikliğe gitmeyen Apple, iPhone 8 Plus'ta 1080 x 1920 piksel çözünürlük ve 401 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. 
Toplamda 6 adet işlemciye (A11) ev sahipliği yapan iPhone 8 Plus'ın performansı iPhone 7 Plus'tan daha iyi. Bunun ana nedeni A11 çiplerin A10'a Fusions'a oranla daha hızlı ve düşük güç tüketimine neden olan bir kullanım sağlaması.  Batarya kısmında beklenenin aksine bir iyileştirmeye gitmeyen Apple, iPhone 8 Plus'ta tercihini yaklaşık 2 bin 700 mAh'lık bir bataryadan yana kullandı. Bu yeni modelin bir önceki Plus telefondaki gibi 24 saati zor bir şekilde çıkarmasına neden oluyor. 
3 GB RAM’e ev sahipliği yapan akıllı telefon, 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneği ile raflardaki yerini aldı. 

iPhone X Türkiye'de Ne Zaman Satışa Çıkacak? | iPhone X  ne kadar ve iPhone 8 fiyatı Nedir?

iPHONE 8 PLUS'IN ARTILARI VE EKSİLERİ 
Gelelim iPhone 8 Plus'ın artıları ve eksilerine. Kablosuz şarj özelliğinin Android'e kıyasla birkaç yıl geç bile olsa iPhone'a gelmesi cihazın en büyük artısı. Bunun haricinde iPhone 8 Plus'ta yer alan kamera oldukça başarılı bir performans gösteriyor.
Ancak kasada radikal bir değişikliğe gitmeyen Apple'ın bu ürününü adı 8 olan ancak iPhone 7 Plus'ın S versiyonu olarak adlandırmak mümkün. Cihazda yer aşan pilin yetersiz kalaması ise kullanıcıların en çok şikayet edeceği konulardan birisi olarak karşımıza çıkmaya aday. 

Apple her sene merakla beklenen yeni iPhone modellerini satışa çıkardı. iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X fiyatları Türkiye'de ise dudak uçuklatıyor. Full ekrana geçen iPhone X modeli Türkiye'de en pahalı telefon konumunda. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus fiyatlarının da ondan aşağı kalır yanı yok. iPhone fiyatları ve özelliklerini sizler için derledik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...