Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2021 14:02

Evrenin daha derinlerine inecek: James Webb Teleskobu'nun fırlatma tarihi ertelendi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Hubble Uzay Teleskobu’nun yerini alması için gönderilecek olan James Webb Uzay Teleskobu’nun 24 Aralık'ta planlanan fırlatma programı kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Evrenin daha derinlerine inecek: James Webb Teleskobu'nun fırlatma tarihi ertelendi
Teleskop,Hubble,James Webb,NASA,ABD

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Hubble Uzay Teleskopu’nun yerini alacak olan yeni nesil James Webb Uzay Teleskopu’nu 2007’den beri geliştiriliyordu. Galaksinin ve evrenin daha derinlerini inceleyebilmek için geliştirilen bu teleskop, 15 farklı devletin ortak yürüttüğü bir projeydi.

1996 yılında geliştirilme sürecine başlanan James Webb Uzay Teleskobu’nun ilk olarak 2007 yılında fırlatılması planlanıyordu. Fakat defalarca büyük değişime uğratılan James Webb’in tamamlanma tarihi 2016’ya kadar uzadı. NASA, Webb olarak adlandırdığı projesinin testlerinin başarı ile tamamlanmasının ardından teleskopun fırlatma tarihini 24 Aralık 2021 TSİ 15:20 olarak belirlenmişti. Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle fırlatma işlemi 25 Aralık'a ertelendi.

TELESKOB NE AMAÇLIYOR?

James Webb Uzay Teleskobu, tıpkı atası Hubble gibi uzayın derinliklerini incelemekle yükümlü olacak. Fakat teleskop, Hubble’ın aksine Güneş’ten çok daha uzak bir noktada bulunacak. Uzay teleskopu, bundan 14 milyar yıl önce doğan ilk yıldızların ışığını yakalamak ve öte gezegenleri detaylı bir şekilde incelemekle yükümlü olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...