Tgrt Haber
20 Aralık 2021 10:20

Japon milyar Yusaku Maezawa'nın ISS'deki uzay tatili bitti

Japon milyarder Yusaku Maezawa’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 12 günlük uzay tatili sona erdi. Maezawa’nın dönüş aracı Kazakistan’ın merkezindeki Zhezkazgan kasabasının güney doğusuna başarılı bir şekilde iniş yaptı.

Japon milyar Yusaku Maezawa'nın ISS'deki uzay tatili bitti
Japon milyarder,,Yusaku Maezawa,,Uzay tatili,,ISS,,Uzay,

Japonya’nın en zengin insanları arasında bulunan milyarder iş insanı Yusaku Maezawa’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 12 günlük uzay tatilini başarı ile tamamladı.  Maezawa, Rusya Federal Uzay Kurumu'na (Roscosmos) ait Soyuz MS-20 uzay aracıyla ISS’den giden ve başından gecen maceraları sosyal medya hesabından aktif olarak paylaşıyordu.

HER ANINI SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Yolculuğundan önce uzayda yapmayı planladığı şeyleri açıklayan Maezawa, bir çocuğun isteği üzerine Dünya’ya ISS'den hava getirmeyi planladığını söylemişti. Yörüngede kağıttan uçaklar uçurmak, astronotlara yardım etmeye çalışmak, havaya sabun köpüğü üflemek, kutup ışıklarını, yıldırım ve meteor yağmurlarını kameraya almak gibi hedefleri bulunan Maezawa, ayrıca uzayda spor yapmayı deneyeceğini de duyurmuştu.

Kazakistan'ın merkezindeki Zhezkazgan kasabasının yaklaşık 150 kilometre güney doğusundaki sahaya başarılı bir şekilde iniş yaptığı bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...