Tgrt Haber
11 Ekim 2021 09:39

Japonya tayfunlardan yenilenebilir enerji üretmek istiyor

Mevsimsel tayfunların yaşandığı Japonya'da ilk tayfun araştırma enstitüsü kuruldu. Merkez, tayfunlardan, yenilenebilir enerji kaynağı şeklinde yararlanılmasına ilişkin araştırmalara da öncülük edecek.

Japonya tayfunlardan yenilenebilir enerji üretmek istiyor
japonya,tayfun,elektrik

Mevsimsel tayfunların yaşandığı Japonya'da ilk tayfun araştırma enstitüsü kuruldu.

Kyodo ajansının haberine göre, hükümete bağlı kurumlar ile özel kuruluşlardan uzman ve akademisyenleri bir araya getirecek olan Tayfun Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi, Tokyo'nun güneydoğusundaki Kanagawa'daki Yokohama Ulusal Üniversitesinde kuruldu.

JAPONYA’DA BİR İLK

Tayfunların verebileceği hasarların tahmini ve alınabilecek önlemlerin çerçevesinin belirlenmesinin hedefleneceği merkez Japonya’da bir ilk olma özelliği taşıyor.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETME HEDEFİ

Japonya hükümetinin "2050'ye dek sıfır karbon" hedefi doğrultusunda merkez, tayfunlardan, yenilenebilir enerji kaynağı şeklinde yararlanılmasına ilişkin araştırmalara da öncülük edecek.

“İLK IŞIĞI GÖREBİLİYORUM”

Tayfunların verdiği büyük zarar karşısında yenilgi duygusuna kapıldığını belirten Merkezin Başkanı Yokohama Ulusal Üniversitesinden Meteoroloji Prof. Fudeyasu Hironori, “Birçok araştırmacıyla el ele vererek titiz çalışmalar yürütmeyi ve topluma sonuçlar sunabilmeyi hedefliyoruz. İlerideki ışığı görebiliyorum." dedi.

Merkezin kuruluşunda akademisyen, akademisyen, Meteoroloji Araştırma Enstitüsü ve hükümet destekli RIKEN araştırma merkezi ile Kawasaki Heavy Industries ile Deloitte Tohmatsu firmalarından uzmanlar yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...