Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2021 10:23

Japonya uzaya 51 milyon dolarlık uydu fırlattı

Japonya Havacılı ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), 9 uydu taşıyan maliyeti yaklaşık 51 milyon dolarlık Epsilon-5 roketinin uzaya fırlatıldığını açıkladı.

Japonya uzaya 51 milyon dolarlık uydu fırlattı
Roket,Uzay,Japonya,Dolar

Japonya, eğitim kurumlarının ve şirketlerin uzay geliştirme faaliyetlerine katılımını teşvik etmek üzere tasarlanan ve 9 adet uydu taşıyan Epsilon-5 roketinin başarıyla fırlatıldığını duyurdu. Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı’ndan (JAXA) yapılan açıklamada, Kagoshima'daki Uchinoura Uzay Merkezi'nden sabah 10.00 sularında havalanan roketin, 2.6 metre çapında, 26 metre uzunluğunda ve 96 ton ağırlığında olduğu belirtildi.

MALİTE 51 MİLYON DOLAR

Geliştirme maliyeti 5.8 milyar yen (yaklaşık 51 milyon dolar) olan Epsilon-5 roketinin normal şartlarda Ekim ayında fırlatılmasının planlandığı ancak sürecin teknik nedenlerden ötürü 3 kez ertelendiği öğrenildi. JAXA en son Ocak 2019'da 7 uydu taşıyan bir Epsilon serisi roketi uzaya fırlatmıştı.

KULLANIM KOLAYLIĞI İLE ÖNE ÇIKIYOR

JAXA tarafından fırlatma roketi olarak 2007'de geliştirilen Epsilon serisinin yapay zeka teknolojisi yardımıyla işçilik ve fırlatma maliyetlerini azaltmak için tasarlandığı belirtiliyor. Sıvı yakıt aktarımı yerine daha az zaman aldığı için katı yakıt kullanılan Epsilon serisinin, bilimsel araştırma amaçlı uyduları fırlatmak üzere daha önce Japonya tarafından tasarlanan M-V serisinin yerini aldığı da biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...