Tgrt Haber
20 Aralık 2021 11:03

Japonya'da 13 yıl sonra bir ilk: Astronot alımı için başvuru açıldı

Japon Havacılık ve Uzay Ajansı, (JAXA) 13 yıl sonra ilk kez astronot alımı için adaylık başvurularını kabul etmeye başladı. İşe alım operasyonlarının Şubat 2023’e kadar tamamlanacağı belirtildi.

Japonya'da 13 yıl sonra bir ilk: Astronot alımı için başvuru açıldı
JAXA,,Japon Havacılık ve Uzay Ajansı,,Astronot,

Japonya Havacılık ve Uzay Ajansı (JAXA), 13 yılın ardından bir ilke imza atıyor. JAXA tarafından yapılan açıklamada, astronot alımı için adaylık başvurularını kabul etmeye başlandığı belirtildi.

3 YILLIK TECRÜBE ŞART

Artemis Uluslararası Ay Keşif projesinde yer alacak astronot adaylarının işe alım sürecinin Şubat 2023'e kadar tamamlanmasının hedeflendiği ifade edilirken, başvuru sahiplerinde uzay veya havacılık alanlarında deneyim aranmadığı ancak 3 yıllık profesyonel iş tecrübesinin şart olduğu belirtildi.

BİLİM BAKANI GEÇTİĞİMİZ AY DUYURMUŞTU

Japonya Bilim Bakanı Shinsuke Suematsu’ın geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 13 yıl sonra yeni astronot başvurularının kabul edilmeye başlayacağını duyurmuştu. Adaylarda aranan minimum uzunluk kriterinin kadın adayların önünü açmak için 158 santimetreden 149,5 santimetreye düşürüldüğü kamuoyuna yansırken, başvuru sürecinin 4 Mart'ta son bulacağı belirtilmişti.

Adayların nitelikleri, İngilizce yeterlilikleri ve genel eğitim sınavının sonuçlarına göre kademeli olarak eleneceği de öğrenilmişti. JAXA'da 2023 yılında çalışmaya hak kazanacak isimlerin Mart 2025'te sertifikalı birer astronot olmadan önce Japonya’da ve yurt dışında 2 yıl temel eğitim alacağı da açıklanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...