Tgrt Haber
18 Ocak 2022 10:27

Japonya’nın yeni roketi H3'ün fırlatılması yine ertelendi

Japonya Uzay Araştırma Ajansı ve Mitsubishi’nin ortaklaşa geliştirdiği H3 roketinin fırlatılışı ikinci kez ertelendi. H3 roketinin motor güvenliği için ek tedbirler almak amacıyla fırlatılmadığı açıklandı.

Japonya’nın yeni roketi H3'ün fırlatılması yine ertelendi
Japonya,H3 roketi,uzay

Japonya Uzay Araştırma Ajansı ve Mitsubishi tarafından ortaklaşa geliştirilen H3 roketiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. H3 roketinin fırlatılışının ikinci kez ertelendiği açıklandı. Motor güvenliği için ek tedbirler almak amacıyla fırlatılması ertelenen roketin 2020’de uzaya gönderilmesi hedefleniyordu.

2020’de de motor tasarımındaki bir değişiklik nedeniyle fırlatılışı 1 yıl geciken H3 roketinin yeni fırlatılış tarihi ise henüz açıklanmadı.

SON TEKNOLOJİ

Japonya’nın son amiral gemisi taşıyıcı roketi H2A'nın halefi olarak geliştirilen H3, önceki modelden büyük olan 63 metre yüksekliğindeki gövdesi ile öne çıkıyor. Uzaya yaklaşık 1.3 kat daha fazla yük taşımak üzere tasarlanan ve fırlatma maliyetini yarı yarıya düşürmesi beklenen H3'ün, denizaşırı kuruluşlar için uzaya uydu gönderme de dahil olmak üzere geniş bir ticari talep yelpazesi oluşturacağı öngörülüyor. 

YURTDIŞI İLE REKABET

Uzay taşımacılığında yurtdışı ile rekabet edebilmek amacıyla geliştirilen son teknoloji roket sistemi H3'ün sıvı yakıt teknolojisinden güç aldığı biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...