Tgrt Haber
03 Şubat 2021 00:34

Jeff Bezos, Amazon’daki CEO’luk görevinden ayrılıyor

Jeff Bezos Amazon'daki CEO'luk görevinden istifa edeceğini duyurdu. Yönetim kurulu başkanı olarak devam edecek.

Jeff Bezos, Amazon’daki CEO’luk görevinden ayrılıyor
jeff bezos,amazon

Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan ve 125 milyar dolar ciro açıklayan Amazon'un CEO'si Jeff Bezos dünyayı şoke eden bir karar aldığını açıkladı.

Jeff Bezos, Amazon CEO'luğundan istifa edeceğini söyledi.

Yaklaşık 30 yıl önce kendi garajında kurduğu ve şu anda dünyanın en değerli şirketi olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos e-ticaret devinin CEO'luğundan istifa edecek.

Dünyanın en zengin adamı Bezos'un yerini şu anda Amazon'da yönetici olan Andy Jassy alacak. Şirket, değişikliğin 2021'in ikinci yarısında gerçekleşeceğini açıkladı.

Amazon personeline bir mektupla kararını bildiren Jeff Bezos, "Hiç bu kadar enerjim olmadı ve aldığım karar emekli olmakla ilgili değil. Tutkulu bir şekilde çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Ekonomist Özgür Demirtaş da sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı; "Amazon bilançosunu açıkladı. Tek çeyrekte 125 Milyar Dolar ciro inanılmaz bir rakam. Jeff Bezos ise CEO’luktan ayrılıyor. Bu bazıları için hisse split ihtimalini arttırıcı bir haber."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...