Tgrt Haber
20 Eylül 2021 11:21

Jüpiter'e gök cismi çarptı! Dünya'dan bile görüldü

Amatör bir gözlemci, geçtiğimiz hafta Jüpiter'e bir gök cismi çarpmasını kayıt altına aldı. Gök cisminin çarpmasıyla ortaya çıkan ışık, Dünya'dan bile göründü.

Jüpiter'e gök cismi çarptı! Dünya'dan bile görüldü
jüpiter,göktaşı,dünya

Güneş Sistemi'nde en büyük gezegen Jüpiter'e geçtiğimiz hafta dev bir gök cismi çarptı, çarpmanın etkisiyle yayılan ışık Dünya'dan bile görüldü. Amatör bir gözlemci olan Jose Luis Pereira, o anları kayıt altına almayı başardı. Space.com'a açıklama yapan Pereira, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Ben çok çalışkan bir gezegen gözlemcisiyim. Jüpiter, Satürn ve Mars karşımdaysa gökyüzünün açık olduğu gecelerde gözlem yaparım. Özellikle favorim Jüpiter için."

DeTeCt adlı program sayesinde gökyüzünde meydana gelen çarpmaları tespit eden Pereira, ilk kayıtta ufak bir parlaklık tespit ettiğini bu yüzden pek de önem vermediğini fakat gece boyu kayıt aldığını belirtti.

Jüpiter'e gök cismi çarptı! Dünya'dan bile görüldü

Aradan geçen birkaç saatin ardından DeTeCt programından büyük bir çarpışma uyarısı geldi. Avrupa Uzay Ajansı da sosyal medya platformu Twitter'dan amatör gözlemci Pereira'nın videosundan görüntü paylaşarak şunları yazdı:

"Henüz çok fazla bilgi yok ama kayıttan anlaşıldığı kadarıyla çarpan cisim ya çok büyüktü ya da çok hızlıydı.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...