Tgrt Haber
10 Kasım 2021 14:05

Kripto paraya yatırım pandemide 3’e katlandı

Kripto para uzmanı Hamza Özkan Cıbır en çok kripto para kullanan ülkelerde Türkiye’nin Avrupa’da birinci, dünyada 4’üncü olduğunu açıkladı. Ayrıca pandemide patlama yapan kripto paraya yatırımın 3’e katlandığını da belirtti.

Kripto paraya yatırım pandemide 3’e katlandı
kripto para,bitcoin

Tarımdan ürün zincirine, esnaftan tapuya kadar birçok iş ve alanda hayatımıza giren kripto paralar ile işlem yaptıranların sayısı her geçen gün artıyor. Dünya genelinde kripto para cüzdanı olanların sayısı 100 milyonu aştı. Türkiye ise kripto para yatırımında Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü sırada yer aldı.

Son yapılan araştırmalar Rusya ve Türk Cumhuriyetleri’nde de kripto paralara arz ve talebin arttığını gösteriyor. 8 ülkede faaliyet gösteren Weecoins Yönetim Kurulu Başkanı ve kripto para uzmanı Hamza Özkan Cıbır bu oranın pandemi sürecinde 3’e katlandığını söyledi. 

“Başta Azerbaycan olmak üzere Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Özbekistan’da faaliyet gösteriyoruz. Ankara’da da genel merkezimiz var. 8 ülkede yazılım odaklı ofislerimiz var” diyen Hamza Özkan Cıbır, “Ve gördük ki pandemi sürecinde dijital paraya arz, talep arttı. Bir nevi dijital döviz haline geldi. 42 ülkede yatırımcılarımızın olduğunu biliyoruz. Buradan şunu anladık ki, salgınla beraber artan global krizden dolayı insanlar kazanmak istiyor ve kazanmak istedikleri için de güvenmek istiyorlar. Avrupa’da en fazla cüzdan sayısına ve kripto varlıklara sahip olanlar Türkiye’de bulunuyor. Türkiye ise kripto para yatırımında Avrupa’da birinci sırada” dedi. 

Cıbır, artık büyük şirketlerinde oyuna dahil olduğunu hatırlatan Cıbır, “Örneğin Elon Musk son 1,5 yıldan bu yana dijital paraya yatırım yapar oldu. Microsoft, Amazon, Facebook da aynı şekilde. Artık oyun değişti. Silikon vadisinin büyük yatırımcılar da var bu işin içinde” diye konuştu.

“FUTBOL TAKIMLARI İÇİN KURTULUŞ REÇETESİ”

Türkiye’de de birçok şirketin kendi coin’ini çıkarmaya başladığına dikkat çeken Cıbır, şöyle konuştu:

“En başta spor camiası. Futbol takımları için aslında bir kurtuluş reçetesi olarak gözüküyor. Her kulübün paraya ihtiyacı var ve birçok kulüp borç batağının içerisinde. Dijital yatırım onlar içinde fırsata dönüştü. Talep etmelerindeki en büyük etkenlerden biri de bu. Kendi tokenlerini çıkarma fikrine sıcak bakıyorlar. Taraftarın takımı üzerinden yatırım yapması kulübe olan arz talebi de arttırıyor. Taraftarda, kazanmasam bile benim token kulübüme gidiyor mantığı oluşuyor. Eğer aldığım para değer kazanırsa hem kulübüm hem ben kazanmış olurum diyor. Bu kulüpler için müthiş bir olay.”

“NEYİ NEREDEN ALDIĞINIZA DİKKAT EDİN”

Kripto para uzmanı Hamza Özkan Cıbır, dijital yatırıma yeni başlayanlara da tavsiyelerde bulundu.

Cıbır, “Kripto parayı alternatif döviz veya dijital döviz olarak düşünebilirsiniz. Biz burada yatırımcıya öneri de bulunurken, mağdur olmamaları gereken konulara dikkat etmelerini istiyoruz. Özellikle yeni başlayanlar için önerimiz öncelikle neyi, nereden aldıklarına dikkat etmeleri. Bugün insanlara afaki karlar ve kazançlar vaat ediliyor. Bu mümkün değil. Böyle bir durumda hiç arkalarına bakmadan kaçmaları lazım. Çok hızlı yükseliyorsa ve akla mantığa yatmayacak karlar verilmeye kalkılıyorsa bununla alakalı burada bir sıkıntı var demektir. Çok hızlı yükselen çok hızlı düşecektir.” şeklinde konuştu.  Cıbır, dijital parayı alan kişinin kazanmak adına kaybetmeyi de göz ardı etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Cıbır, “Uzmanı olarak söylüyorum ki, kendim bu işe yeni başlıyor olsam, 100 Türk Liram var ise bunun 25 Türk Lirası ile işlem yaparım. Bu işi çok iyi bildiğim halde, ilk etapta paramızın üçte birini değerlendirmeliyiz. Çünkü bir anda düşebilir ve her şey tersine dönebilir. Kaybetmeyi göze aldıkları para kadarıyla girecekler ve sabırlı olacaklar. Yarın üçe katlayacak diye bir şey yok. Alacaksın belki yarısına kadar düşebilir ama aldığın coin mutlaka birkaç ay sonra geri çıkacaktır. Burada sabırlı olmak lazım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...