Tgrt Haber
27 Haziran 2022 13:57 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 14:00

LG, Elektrikli Otomobiller İçin EV Şarj İşine Giriyor

Teknoloji devi LG, farklı sektörlerde rekabet ederken bu kez de EV şarj işine gireceğini duyurdu. Peki LG bu alanda neler üretecek?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
LG, Elektrikli Otomobiller İçin EV Şarj İşine Giriyor
LG,elektrikli otomobil,teknoloji

Akıllı telefon pazarına bir zamanlar damga vuran LG, ne yazık ki son zamanlardaki sessizliğiyle bu sektörden çekilme kararı aldı. Firma, şu an sadece kullanıcılara yazılım güncelleme ile destek sunarken, üretimde ise faaliyetlerini sürdürmüyor.

Ancak mobil pazarda başarısız performans sergileyen LG, diğer alanlarda oldukça başarılı. Öyle ki firma elektrikli otomobiller için pil, ekran ve sensör geliştirerek de hizmetlerine devam ediyor. Kısa süre önce bunlara bir yenisi daha eklendi. LG, bu kez de elektrikli otomobiller için şarj istasyonu sunacak.

LG, ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ŞARJI GELİŞTİRECEK

Engadget’in haberine göre LG, AppleMango isimli bir şarj cihazı üretim şirketini satın aldı. Koreli teknoloji devinin bu hareketi; kullanıcı dostu arayüz, gerçek zamanlı kontrol yönetim ve ‘tam özellikli’ şarj istasyonları oluşturulmasını sağlayacak.

LG, Elektrikli Otomobiller İçin EV Şarj İşine Giriyor

LG, halihazırda elektrikli otomobillere pil, ekran ve sensör üretiyor. Ayrıca kısa süre önce, e-motor, invertörler ve yerleşik şarj cihazlarını geliştirmek üzere Magna International isimli bir firmayla da güçlerini birleştirmişti. Son olarak LG’nin, EV şarj istasyonu üreten AppleMango’yu satın alması, şirketin bu alanda önemli işler yapacağını ortaya koyuyor.

ÜRETİM HATTI KURULACAK

LG, 2022 sonlarına kadar Güney Kore’de yer alan LG Digital Park’ta bir EV şarj cihazı üretim hattı kurmayıplanlıyor. Şirketin amacı ise; özel konut, alışveriş merkezi, otel ve kamu binaları dahil çeşitli müşterilere EV şarj çözümleri sunmak olacak. Elbette elektrikli otomobiller Türkiye’de çok fazla yaygınlaşmadı. Ancak TOGG’un piyasaya sürülmesiyle Türkiye’de de elektrikli otomobile talep artacaktır diye tahmin ediyoruz.

Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...