Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2021 21:53

LG telefon üretimini durdurdu

Bir dönem telefon piyasasında satış rekorları kıran LG, ekonomik sıkıntılar sebebiyle mobil sektörüne havlu attı.

LG telefon üretimini durdurdu
LG,telefon,üretim,akıllı telefon,teknoloji

2016 yılından bu yana ekonomik sıkıntılarla boğuşan Güney Kore merkezli teknoloji fiması LG, artık telefon üretmeyecek. Mobil pazarından çekildiğini duyuran firma, fabrikalardaki telefon üretimini resmen durdurdu.

31 TEMMUZ'A KADAR ÇEKİLME TAMAMLANACAK

Bir dönem ürettiği telefonlarla piyasada popüler markalardan biri haline gelen LG, son yıllarda ise rakipleriyle mücadele edemez hale gelmişti. Telefonlardan 4,5 milyar dolar zarara uğrayan firma, 31 Temmuz'a kadar stokları eriterek piyasadan çekilmeyi planlıyor.

TELEFON YERİNE EV ALETİ ÜRETECEK

LG Electronics firmasının telefon, tablet gibi teknolojik cihazların üretildiği Vietna'daki fabrikasında artık ev aletleri üretilecek. Şirket, telefon üretimindeki fabrika personellerine de yeni görevler verecek.

Ev aletleri ürünleri büyük ilgi gören LG, 6,3 milyar dolarlık satış yaparak dünyanın en büyük ev aletleri üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Satış rekoru kıran LG, en büyük rakibi Whirlpool’u da geride bırakmış oldu.

LG TELEFON KULLANANLARA NE OLACAK?

Firmanın telefon üretimini sonlandıracağını açıklaması, hâlâ LG telefon kullanan kişileri tedirgin etti. Ancak LG'den yapılan açıklamada, mevcut telefonlara yazılıkm güncellemesi sağlanmaya devam edileceği belirtildi. Mağazada satışa sunulan telefonların da satılmasıyla piyasada başka LG telefon kalmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...