Tgrt Haber
13 Ağustos 2022 11:30 - Güncelleme : 13 Ağustos 2022 11:38

Bayraktar TB2 Litvanya'da ölümsüzleştirildi: Türk SİHA'sı artık efsane oldu

Dünyanın tanıdığı ve yakından ilgilendiği Bayraktar TB2, Litvanya'da ölümsüzleştirildi. Türk SİHA'sı, ülkede pula basıldı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Bayraktar TB2 Litvanya'da ölümsüzleştirildi: Türk SİHA'sı artık efsane oldu
bayraktar tb2,litvanya

Yerli ve milli askeri teknolojileriyle büyük başarıya imza atan Türkiye, savunma sanayinde sahip olduğu İHA ve SİHA'larıyla adını dünyaya duyurmayı başardı. Özellikle Bayraktar TB2 çoğu ülkenin radarındayken, sahip olan ülkeler de bu efsaneyi yaşatmaya devam ediyor.

Ukrayna savaşında ön plana çıkan TB2, kısa süre önce Litvanya'da efsane oldu. Ukrayna'ya BayraktarTB2 göndermek için halkın para topladığı Litvanya'da hükümet, bu olayı ölümsüzleştirmek için adım attı.

PULLARDA YAŞATILACAK

Litvanya Posta Teşkilatı, halkın Ukrayna'ya göndermek üzere Bayraktar TB2 almak için para toplamasını, Türk İHA'sı için özel bir posta pulu basarak ölümsüzleştirdi.

Üzerinde Bayraktar TB2 SİHA'nın çizimlerinin yer aldığı posta pulları, 2 eurodan postanelerde ve internette satışa sunuldu. 

Bayraktar TB2 Litvanya'da ölümsüzleştirildi: Türk SİHA'sı artık efsane oldu

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Ricards Degutis,  "Litvanya Posta Teşkilatı 45 bin pulu dolaşıma soktu. Basılan pulların yarısından fazlası çoktan satıldı. Bu girişim oldukça başarılı oldu." açıklamasında bulundu. Büyükelçi Degutis, "Basılan Bayraktar pulları Litvanya'da bu yıl en çok satılan en popüler olan pullardan. Pulların satışından elde edilecek paraların yarısı Ukrayna'ya bağışlanacak." dedi.

Son olarak TB2 alınması için düzenlenen bağış kampanyasında, 3 günde 5 milyon euro toplandığının da altını çizmekte fayda var. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...