Tgrt Haber
07 Temmuz 2022 10:14 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 10:19

Litvanya’dan alkışlanacak hareket: Türkiye’den alınan Bayraktar TB2, Ukrayna’ya bağışlanacak

Dünyanın önde gelen İHA’sı Bayraktar TB2, yeniden Ukrayna yolunda. Litvanya, kendilerine bağışlanan TB2’yi Ukrayna’ya göndereceklerini açıkladı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sözcü
Litvanya’dan alkışlanacak hareket: Türkiye’den alınan Bayraktar TB2, Ukrayna’ya bağışlanacak
bayraktar,iha

Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki en güçlü İHA’sı BayraktarTB2, Ukrayna’nın da Rusya karşısında en büyük duvarı oldu. 100 günün geçildiği savaşta Rusya her cepheden saldırırken, Ukrayna ise ağırlıklı olarak savunmayı TB2 ile yapıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Baykar Teknoloji, Ukrayna’ya üç adet TB2 bağışlanacağını duyurmuştu. Baykar’ın ardından bir destek de Litvanya’dan geldi.

LITVANYA, UKRAYNA’YA TB2 BAĞIŞLIYOR

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Litvanya hükümetinin dün akşam bağışlanan Bayraktar TB2 insansız hava aracını (İHA) Ukrayna'ya göndermeye hazırlandığını açıkladı.

Litvanyalıların Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) satın almak için düzenledikleri bağış kampanyasında yaklaşık 6 milyon euro toplamalarından sonra İHA’ların üreticisi Baykar ve Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Bayraktar TB2 İHA’sının Ukrayna’ya gönderilmesi için Litvanya’ya bağışlanmasına karar vermişti.

Litvanya’dan alkışlanacak hareket: Türkiye’den alınan Bayraktar TB2, Ukrayna’ya bağışlanacak

Bayraktar TB2’nin bağışlanmasının ardından Anusauskas, Baykar ve Litvanya’nın toplanan miktardan 1.5 milyon euronun İHA’yı silanlandırmak için kullanılması ve kalan miktarın Ukrayna’ya insani yardım için harcanması konusunda anlaştığını belirtti.

Anusauskas, “Bu savaşın gidişatını değiştirmeyecek. Litvanya halkı, Ukraynalılara sembolik bir yardımda bulunuyor” dedi.

Son yıllarda 20’den fazla Bayraktar TB2 satın alan Ukrayna, 27 Ocak’ta 16 tane daha sipariş vermişti. Yeni siparişlerin teslimatı mart ayında gerçekleşmişti.

Kaynak: Sözcü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...