Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Haziran 2022 15:51 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 17:29

Baykar'dan Ukrayna jesti: Litvanya'ya Bayraktar TB2 gönderdi

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna için Litvanya halkının başlattığı yardım kampanyasına Baykar'dan takdir edilesi bir jest geldi. Yardım paralarıyla alınacak Bayraktar TB2'yi Baykar, Litvanya'ya hediye etti.

Baykar'dan Ukrayna jesti: Litvanya'ya Bayraktar TB2 gönderdi
Baykar,Selçuk Bayraktar,İHA,SİHA,TB2,Bayraktar,Bayraktar TB2

Baykar'ın yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği İHA ve SİHA'lar dünya çapında hayranlıkla takip ediliyor. Libya, Karabağ ve Rusya-Ukrayna savaşlarının seyrini değiştiren Bayraktar TB2 için Litvanya halkı bir kampanya başlattı.

LİTVANYA HALKI 3 GÜNDE 5 MİLYON EURO TOPLADI

Litvanya halkı, Ukrayna ordusuna Bayraktar TB2 bağışı için 3 gün içerisinde 5 milyon euro toplamayı başardı. Paranın toplanmasından sonra Türkiye'ye gelen Litvanya Savunma Bakanı Vilius Semeška, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Baykar'dan Ukrayna jesti: Litvanya'ya Bayraktar TB2 gönderdi

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar- Litvanya Savunma Bakanı Vilius Semeška- Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar

"TOPLANAN PARA İNSANİ YARDIM OLARAK GÖNDERİLSİN"

Gerçekleştirilen görüşme sonrası Baykar'ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Litvanya halkının duyarlı kampanyasının başarıyla tamamlandığını Savunma Bakan Yardımcısı Vilius Semeška'dan öğrendik. Litvanya'ya 1 adet BayraktarTB2 sağlayacağız. Toplanan bağışın tamamının Litvanya tarafından Ukrayna'ya insani yardım olarak gönderilmesini rica ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Baykar'dan Ukrayna jesti: Litvanya'ya Bayraktar TB2 gönderdi

ERDOĞAN: ÜRETİME YETİŞEMİYORLAR

Öte yandan 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yılı değerlendirerek İHA ve SİHA konusunda çok önemli adımların atıldığını söyledi. Göreve geldiğinde Türkiye'nin savunma sanayi oranının yüzde 20 olduğunu bu oranın şimdilerde ise yüzde 80'e ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin uzay projesini eleştirenlere tepki gösteren Erdoğan, "Biri çıkmış her şey bitti sıra uzaya mı geldi diyor. Bunların vizyonu buna yetmez. Bunlar gökyüzüne kağıttan uçak bile fırlatamaz. Bunlar dün İHA'larla da alay ediyordu, şimdi bizim İHA'mız SİHA'mız AKINCI'mız var mı? Var.  Şu anda üretime yetişemiyorlar. Artık bunların mühimmatını da biz yapıyoruz" dedi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüseyin 2 Haziran 2022 22:14

Allah yardımcınız olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...