Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 11:32

Mark Zuckerberg: Aşı konusunda hatalarımız var

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook'ta hızlı bir şekilde yayılan aşı ile ilgili yalan haberler hakkında, "Bizim de hatalarımız oluyor" açıklamasıyla gündeme oturdu.

Mark Zuckerberg: Aşı konusunda hatalarımız var
facebook,aşı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken, dünyanın dört bir yanında aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ancak, sosyal medya tarafından yayılan ve özellike Facebook üzerinden gerçekleştirilen aşı karşıtı paylaşımlar, yetkilileri oldukça zor durumda bırakıyor. CBS This Morning canlı yayınına katılan Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, son dönemlerde aşı karşıtı yalan haberleri engelleyemedikleri için yapılan eleştirilere cevap verdi.

"18 MİLYON İÇERİK KALDIRILDI"

Koronavirüs ile ilgili yanlış bilgi içeren 18 milyon içeriğinin silindiğini belirten Zuckerberg, silinen içeriklerin kaç milyon kişi tarafından görüntülendiği ve paylaşıldığı bilgisini gizli tuttu.

"YANLIŞ BİLGİ VARSA KALDIRIYORUZ"

Zuckerberg, “Eğer paylaşımlarda zararlı ve yanlış bilgi varsa bunu kesinlikle kaldırıyoruz. Yanlış bilgiler bizim politikamıza aykırı. Fakat her şeyi yakalayabiliyor muyuz? Tabi ki yaptığımız hatalar oluyor ya da geliştirmemiz gereken alanlar var. Fakat bizim sistemimizde tespit etmeyi başardığımız oran bu.” ifadelerini kullandı.

ABD BAŞKANI BIDEN'DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Biden, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, aşılarla ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını yavaşlatmadıkları için Facebook ve diğer sosyal medya şirketlerini suçlamıştı.

Beyaz Saray, aşılar hakkında endişe verici bir yanlış bilgi yayılmasından sorumlu oldukları ve bunu durdurmak için yeterli çabayı göstermedikleri gerekçesiyle Youtube ve Facebook ateş püskürdü.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...