Tgrt Haber
04 Haziran 2022 15:48 - Güncelleme : 04 Haziran 2022 15:56

NASA sessizliğini koruyor: Mars kapısından sonra ilginç bir keşif daha!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Mars keşif aracı Curiosity ilginç bir keşfe daha imzasını attı. Tuhaf görünümlü bir kaya bilim insanlarının da ilgisini çekmiş olacak ki uluslararası camiada saygın bir yeri olan SETI Enstitüsü görüntüyü paylaştı.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Futurism
Mars keşif aracı Curiosity, gezegeni karış karış inceliyor
mars,curiosity
Mars keşif aracı Curiosity, gezegeni karış karış inceliyor

NASA'nın Curiosity Mars keşif aracı, son zamanlarda Kızıl Gezegen’in bazı şaşırtıcı fotoğraflarını çekiyor. Geçtiğimiz ay pek çok kişi Mars’tan gelen ‘kapı’ görüntüsü ile şok olmuştu. Curiosity’nin çektiği ve dünyaya gönderdiği bir fotoğrafta Mars’ta sanki bir kapı varmış gibi görünüyordu. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Bilim insanları, kapıya benzeyen şeyin antik kumtaşında küçük bir boşluk olduğunu açıkladı. Bu boşluğun Mars depremleri sonrası gerçekleşen erozyonla oluşmuş olabileceğini belirttiler.

NASA sessizliğini koruyor: Mars kapısından sonra ilginç bir keşif daha!

Şimdi de Curiosity'nin yeni muhteşem keşfini görüyoruz. Sanki eski ağaçların taşlaşmış kalıntılarına benzeyen bir ‘sivri’ uçlu tuhaf kaya uzay araştırmacıların ilgisini çekti.

https://twitter.com/SETIInstitute/status/1529832994395004936

SETI Enstitüsü, Twitter üzerinden fotoğrafı yayınlayarak, “İşte Mars'taki Gale kraterinde bir başka harika kaya! Sivri uçlar büyük olasılıkla tortul bir kayadaki eski kırıkların çimento dolguları. Kayanın geri kalanı daha yumuşak malzemeden oluşuyordu ancak aşınmış.” dedi.

MARS ARACI GEZEGENİ KARIŞ KARIŞ İNCELİYOR

Görüntü, Mastcam cihazı kullanılarak 15 Mayıs'ta Curiosity tarafından çekildi. NASA'nın Jet Propulsion Laboratuarındaki Curiosity ekibi, oldukça tuhaf bulgu hakkında henüz yorum yapmadı, bu yüzden henüz ne olduğunu kesin olarak bilmiyoruz. Bununla birlikte, Kızıl Gezegen’in jeolojik geçmişine muazzam bir bakış sunduğu kesin.

Curiosity, neredeyse on yıldır çevredeki Gale kraterini araştırıyor. Bilim insanları, 154 kilometre çapındaki devasa kraterin, büyük bir meteorun Kızıl Gezegen’in yüzeyine çarpmasından sonra oluştuğunu düşünüyor. Yani yaklaşık 3,7 milyar yıl önce… O tarihlerde Mars’ın büyük göllere ve su dolu nehirlere sahip olduğu tahmin ediliyor.

Kısa süre önce ortaya çıkan bu sivri kayalar, kraterin oluştuğu zamanlara kadar uzanabilir mi? Öğrenmek için zamana ve bilime ihtiyaç var… 

Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...