Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 17:18

Mars'a insanların seyahati için en uygun tarih belirlendi

Bilim insanları, insanların Mars'a seyahat etmesi için en uygun zamanın belirlendiğini bildirdi.

Mars'a insanların seyahati için en uygun tarih belirlendi
mars,,kızıl gezegen,,uzay,

Dünyadaki birçok ülke gelecekte Mars'a insanlı görevler planlarken gökbilimciler, insanların Mars'a seyahat edebileceği en uygun zamanın belirlendiğini duyurdu. Bilim insnalarına göre, Kızıl Gezegen'e seyahat için en uygun zaman Güneş'in solar maksimum evreleri olduğunu keşfetti. 

Şimdilerde var olan teknolojiyle Mars'a insansız uzay yolculuğu en az 7 ay kadar sürüyor. Fakat insanlı yolculukta bu süre en az 9 aya çıkıyor. Bu yolculuğun ise riskleri var. Bilim insanları, bu kadar uzun bir yolculukta astronotların beyin hasarı, mide-bağırsak problemleri ve kanser riski olduğunu söylüyor. Mars'a seyahatte bu riskleri azaltmanın yolu ise 'En uygun zaman'ı seçmekle başlıyor. 

Mars'a insanların seyahati için en uygun tarih belirlendi

Space Weather'da yayımlanan bir makaleye göre, Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, "Bu çalışma, radyasyonun uzay seyahatlerine katı sınırlamalar getirmesine ve Mars'a insanlı görevler için teknolojik zorluklar ortaya çıkarmasına rağmen, böyle bir görevin hala uygulanabilir olduğunu gösteriyor" diye yazdı.

Science Daily'nin haberine göre, Mars'a insanlı seyahatte tehlike oluşturan iki ana parçacık radyasyonu var: Güneş'ten gelen enerjili parçacıklar ve Güneş Sistemi'nin dışından gelen galaktik kozmik ışınlar.

Araştırmacılar, astronotların bu radyasyonlardan en az etkileneceği şekilde Mars'a seyahat etmesi için en uygun zamanı belirlemek adına bir dizi simülasyon çalışması yaptılar. 

Bulgular, Güneş’in aktivite seviyesinin en yüksek olduğu "solar maksimum" evrelerinde bu parçacıklardan kaçınmanın daha olası olduğunu ortaya koydu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...