Tgrt Haber
28 Ocak 2022 16:40

Mars'ın keşif aracı Perseverance, bir yılını tamamladı

NASA'nın keşif aracı Perseverance, Mars'a tam bir yıl önce gönderildi. Üst düzey teknolojilerle donatılan bu araç, keşifleriyle birlikte bir yılı geride bırakmayı başardı.

Mars'ın keşif aracı Perseverance, bir yılını tamamladı
Mars keşif aracı,NASA,PERSEVERANCE

Geçtiğimiz yıl NASA tarafından uzaya gönderilen Perseverance, herhangi bir sorun yaşamadan kırmızı gezegende bir yılı geçirdi. Yaşam belirtisi, ortamı ve daha pek çok daha detayı keşfeden Persevarence, 18 Şubatt’tan bu yana Mars’tan Dünya’ya görüntüler gönderiyor.

 Nasa, bu araç için dünyaca ünlü yağ markası Castrol ile birlikte çalıştı. Üst düzey teknolojierle üretilen Persevarence, bulunduğu yerdeki hava koşullarına uyum sağlanacak şekilde geliştirildi. Nasa’nın keşif aracı şimdi bir yılı başarıyla tamamladı.

687 GÜN DAHA SORUNSUZ ÇALIŞMASI BEKLENİYOR

NASA tarafından 2021 şubat ayında gönderilen Azim’in, en az bir Mars yılını (687 gün) daha sorunsuz geçireceği tahmin ediliyor. Keşif aracı bu süreçte yine Mars’tan görüntüler göndermeye devam edecek. Bugüne kadar görülmemiş detayları en net haliyle NASA’ya gönderen araç, ayrıca ilginç sesleri de kayda almayı başardı. Bununla beraber Perseverance, geri dönüşünde Dünya’ya tortu ve kaya örnekleri getirecek. Elde bulunan veriler sayesinde uzun yıllar öncesinden kalan mikrobiyal yaşam belirtilerine dair izler aranacak.

Mars'ın keşif aracı Perseverance, bir yılını tamamladı

NASA, görevlendirdiği Persevarence için dayanıklı maden yağ ürünlerini tercih ediyor. Bunun için Castrol ile çalışan şirket, Azim’in zorlu koşullara karşı daha iyi direnç göstermesini sağlıyor. Castrol ise, NASA’nın isteklerini eksik yerine getirmeye çalışıyor. Yoğun mühendislik çalışmaları ve Ar-Ge ekibine sahip olan Castrol, NASA için en uzun, en yüksek ve problemlere karşı dirençli dayanıklı ürünler geliştiriyor. 

PERSEVARENCE FARKLI HAVALARA DAYANIKLI

Uzun bir yolculuğa çıkan Persevarence, olası problemlere karşı dayanıklı olarak geliştirildi. Bilindiği üzere uzay yolculuklarında farklı hava koşulları, yer çekimi gibi bazı etkenler var. NASA’nın keşif aracı ise, tüm bu olasıklıklara karşı dirençli olarak geliştirildi. Sağlam malzeme yapısına sahip olan araç, uzaydaki farklı hava koşullarında oldukça dayanıklı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...