Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2022 11:45 - Güncelleme : 15 May 2022 14:03

Mars’ta gizemli kapı fotoğrafı sosyal medyaya damga vurdu. Gerçek mi değil mi tartışması çıktı! Teyit inceleme başlattı

Nasa'nın Mars gezgini Curiosity, Mars'ta gizemli bir kapı keşfetti. Herkesi şaşkına uğratan kapı için Teyit de inceleme başlattı.

Mars’ta gizemli kapı fotoğrafı sosyal medyaya damga vurdu. Gerçek mi değil mi tartışması çıktı! Teyit inceleme başlattı

Dünya dışındaki gezegenlerde yaşam belirtileri için uzun yıllardır keşifler yapılıyor. Basitçe Mars'tan bahsedecek olursak bu gezegen, ESA ve NASA'nın gezginleri tarafından keşfe gönderildi. Yaşam belirtisi aranan Mars'ta ara sıra bazı bulgulara rastlanırken, en sonki keşif kesinlikle tüm kafaları karıştırmış olabilir.

NASA'nın keşif aracı Curiosity, Mars'ta bugüne kadar hiç görülmemiş bir şey keşfetti. 7 Mayıs'ta merkeze yeni bir fotoğraf gönderen Curiosity keşif aracı, gizemli bir kapıyı ortaya çıkardı. Henüz sırrı çözülemeyen kapı için uzmanlar bazı tahminlerde bulundu. Peki Mars'taki kapı uzmanlar tarafından nasıl değerlendirildi?

MARS'TA 'GİZEMLİ KAPI' BULUNDU

Bugüne kadar hem Perseverance hem de Curiosity gezginleri, Mars'ta keşfettiği yüzlerce görüntüyü NASA'ya iletti. Bunun yanı sıra Mars'ta yaşanan depremlerde yine kaydedildi. İşte gizemli kapının sırlarından biri de sıkça yaşanan depremler olabilir. Uzmanlara göre Mars'taki gizemli kapı için iki tahmin var. 

Mars’ta gizemli kapı fotoğrafı sosyal medyaya damga vurdu. Gerçek mi değil mi tartışması çıktı! Teyit inceleme başlattı

Öncelikle kapının jeolojik bir aktiviten oluştuğuna kesin gözüyle bakılıyor. Dolayısıyla seçeneklerden biri, yaşanan depremlerden sonra; kayaların üzerindeki gerilme ile böyle bir oluşum gerçekleşmiş olabilir. Zira Mars'ta sürekli depremler yaşanıyor ve kayalardaki jeolojik aktiviteler bunun ana sebeplerinden biri olabilir.

Uzmanların tahminlerinden bir diğeri ise paridolia. Bu, Hawkins tarafından, rastgele bir görüntünün yanlışlıkla tanınabilir bir şekil olarak algılandığı tahmin teorisinde tanımlanan psikolojik birterim anlamını taşıyor. Mars'taki gizemli kapı görüntüsü paridolia'ya da bağlanabilir. Çünkü bu; kişinin karşılaştığı duyumu, bildiği bir nesne, örüntü ya da anlam olarak yanlış algılaması anlamına geliyor. Dolayısıyla Mars'ta keşfedilen kapı için yapılan tahminler şu an için bu yönde.

NASA GEZGİNİNİN İLETİŞİMİ KOPTU

Yukarıdaki gizemli kapının yanı sıra Mars'ta bazı sorunlarda meydana gelebiliyor. Kısa süre önce NASA'nın iki yıldır keşif yapan Ingenuity aracının iletişimi kesildi. Ancak NASA, iletişim sorununun Mars'taki toz miktarının yüksek olmasına bağladı. Mars'ta yeni gelişmeler gündeme gelmeye devam ederken, yaşam belirtisi için araştırmalarda hız kesmeden devam ediyor. 

 

Kaynak: NASA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...