Tgrt Haber
13 Eylül 2021 15:02

Mars'ta hayatın olduğuna dair büyük kanıt!

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), uzay aracı Perseverance tarafından toplanan örneklerde suyun bulunduğunu açıkladı.

Mars'ta hayatın olduğuna dair büyük kanıt!
mars,,kızıl gezegen,,uzay,,dünya,

NASA'nın Perseverance uzay aracı sayesinde Kızıl Gezegen'de 'yaşanabilir, sürdürülebilir bir ortam' olduğu ortaya çıktı. Perseverance, geçtiğimiz günlerde 'Montdenier' ve 'Montagnac' olmak üzere iki kaya örneği topladı. Kayalardan alınan örneklere göre, kayalar eski lav akıntılarından oluşan bazaltik bir bileşime sahip. Bilim insanlarının kayada gördükleri değişiklik seviyesi, yeraltı suyunun uzun süredir mevcut olduğunu gösteriyor. 

''ANTİK MARS SUYU''

NASA Genel Merkezi'nden Mitch Schulte konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Bu örnekler, Dünya'da gelecekteki laboratuvar analizleri için yüksek değere sahip. Bir gün, bu kayanın minerallerinin temsil ettiği çevresel koşulların sırasını ve zamanlamasını çözebiliriz. Bu, Mars'taki sıvı suyun tarihi ve kararlılığıyla ilgili büyük soruyu yanıtlamaya yardımcı olacak.''

 

Mars'ta hayatın olduğuna dair büyük kanıt!

"Bu ilk iki kaya çekirdeğindeki tuz mineralleri, antik Mars suyunun küçük kabarcıklarını da hapsetmiş olabilir. Bu mineraller, Mars'ın eski iklimi ve yaşanabilirliği hakkında ipuçları sunan mikroskobik zaman kapsülleri olarak hizmet edebilir. Tuz mineralleri antik yaşamın izlerini koruma yetenekleriyle Dünya'da iyi bilinmektedir.''

Bununla birlikte araştırmacılar kaya örneklerinde, yeraltı suyu buharlaştığında oluşmuş olabilecek tuzlar olduğunu belirledi. 

 

Öte yandan Perseverance, 6 ve 8 Eylül'de kaya örneklerini topladı ve ekip o zamandan beri onları 385 milyon kilometre öteden analiz ediyor. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...