Tgrt Haber
03 Aralık 2021 11:25

Matrix gibi! Elon Musk'tan şoke eden sözler: Bilgisayar oyununun içindeyiz

Elon Musk, daha önce de belirttiği insanlığın bir bilgisayar oyunu içerisinde olduğu iddiasını yeniledi. Musk, bu kez 1970'lerdeki Pong oyununa işaret etti.

Matrix gibi! Elon Musk'tan şoke eden sözler: Bilgisayar oyununun içindeyiz
matrix,elon musk,bilgisayar,oyun

Dünyanın en zenginlerinden Elon Musk, ilginç teorilerine bir yenisini ekledi. Musk, daha önce de söylediği insanların aslında bir bilgisayar oyunu içerisinde yaşadığını öne sürdü. SpaceX ve Tesla'nın sahibi, bu iddialarına ilişkin bu kez 1970'ler oynanan Pong oyununu işaret etti.

Sosyal medya platformu Twitter'da popüler mühendislik bilgileri hesabı Pong hakkında bir paylaşım yaptı. Elon Musk, bu paylaşıma yaptığı yorum ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Musk, oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana geçen yıllarda grafik ve oynanıştaki ilerlemenin, insanlığın gerçek dünyadan farksız dijital dünyalar oluşturma yolunda olduğunu belirtti.

Matrix gibi! Elon Musk'tan şoke eden sözler: Bilgisayar oyununun içindeyiz

SONRAKİ NESİLLERİN ATALARI AYRINTILI SİMÜLASYONLARI YÜRÜTEBİLECEK

Elon Musk, 2003 yılında yayımlanan filozof Nick Bostrom'un makalesindeki simülasyon hipotezine katıldığını belirtmişti. Hipoteze göre, gelecekte bilgi işlem gücündeki ilerlemeler sonraki nesillerin atalarının çok yüksek sayıda ve son derece ayrıntılı simülasyonlarını yürütmesine imkan tanıyacak.

Bostrom, bu durumun bir gün gerçekleşmesi durumunda ''O zaman bizimki gibi zihinlerin büyük çoğunluğunun orijinal ırka değil, orijinal bir ırkın gelişmiş torunları tarafından simüle edilen insanlara ait olabileceği'' iddasını öne sürmüştü. 

Musk, bir dönem bu makaleye dayanarak, evrenin yüzde 99,99 ihtimalle bir bilgisayar simülasyonu olduğunu belirtmişti. Öte yandan bir simülasyonda yaşama fikri, son 50 yıldır bilim kurgu filmlerinde edebiyatta popüler konu haline geldi. Bu konu hakkında Matrix filmi ön plana çıkan eserlerden biri. Film, gerçekliğin aslında doğrudan insanların kafataslarının arkasına takılan bir kablo aracılığıyla deneyimlenen bir bilgisayar simülasyonu olması üzerine...

Matrix gibi! Elon Musk'tan şoke eden sözler: Bilgisayar oyununun içindeyiz

ELON MUSK'IN NEURALINK GİRİŞİMİ

Ayrıca Elon Musk'ın sayısız ticari girişiminden Neuralink'de de beyin ve bilgisayar arasında doğrudan bağlantı sağlayan yüksek bant genişliğine sahip bir beyin-makine arayüzüyle teknolojinin ilkel hali kullanılıyor.

Bir diğer dikkat çeken ayrıntı ise Neuralink ile bir maymunu sadece zihnini kullanarak Pong oynamak üzere eğittiğini açıklamıştı.

Neuralink girişimi, ilk olarak nörolojik bozuklukları tedavi etmeyi amaçlarken cihazın sonraki sürümleri kullanıcılara doğrudan beyne müzik yayını yapmak, kaygı seviyelerini düzenlemek ve nihayetinde insanların gelişmiş yapay zeka biçimleriyle rekabet etmesine imkan sunmak gibi "gelişmiş yetenekler" sunabilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...