Tgrt Haber
07 Temmuz 2020 16:38

Mavi Bebek oyunu | Mavi Bebek oyunu nedir

Mavi Balina'nnı ardından internet üzerinden oynanan ve çocuklar için ölüme kadar uzanabilen tehlikeli psikolojik sorunlara yol açtığı belirlenen bir oyun daha çıktı. Mariam adlı şirketin çıkardığı 'Mavi bebek' oyunu tepkilerin hedefinde.

Mavi Bebek oyunu | Mavi Bebek oyunu nedir
Mavi Balina,,Mavi Bebek,,Mommo,,Blue Baby,

Mavi Balina ve Momo gibi çocukların psikolojisini olumsuz etkileyen ve intihara sürükleyen oyunlara bir yenisi daha eklendi. Son dönemde ortaya çıkan Blue Baby (Mavi Bebek) isimli oyun, çocukların korkulu rüyası olduğu kadar aileleri de tedirgin ediyor. Söz konusu oyun, çocuklara ses efekti ve anlık kamera görüntüsü gönderebiliyor. Bu sayede çocukları çok kolay şekilde korkutarak istediklerini yaptırabiliyor.

MAVİ BEBEK OYUNU NEDİR?

Mavi bebek oyunu bir efsaneden türetilmiş sanal bir oyun olarak biliniyor. Fiziksel tepkiye bağlı olan bu oyun, banyoda oynananıyor. Banyoda ışıkları kapatarak oynanan bu oyunda iddiaya göre, elinizde telefonu salladıktan sonra kolunuzda bir ağırlık hissetmeye başlıyorsunuz. Oyunda mavi bebeğin annesi oyuncuya sesleniyor 'bebeğimi bırak' diye. Oyunu o noktadan sonra bırakmayan çocukların akıl sağlığında ciddi problemler ortaya çıkabiliyor.

MAVİ BEBEK OYUNU NEDEN TEHLİKELİ, ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

Küçük yaş grubundaki çocukları hedef alan bu oyunlar, yazışma aracılığı ile talimatlar veriyor. Diğer tehlikeli oyunlarda olduğu gibi yazışan kişi, oyunu oynayan hakkında bazı bilgilere ulaşıyor, bulunulan ortamdan görüntüler yakalıyor ve böylelikle siber zorbalık yapıyor. Gönderdikleri ses efektleri ile oyuncuların korkması hedefleniyor.

BU OYUNU OYNAMAK İÇİN GİZLİ BAĞLANTILARA GEREK YOK!

Momo'nun oynanması için gizli bağlantılar gerekiyordu fakat mavi bebek oyunu çocuklara Facebook ve Instagram üzerinden ulaşabiliyor. Çocukları korkutmak üzerine tasarlanmış bu oyunda 13-18 yaş arası büyük çocukları da etkisi altına aldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...