Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2022 11:02 - Güncelleme : 20 May 2022 11:11

Araba Fiyatına ‘Mavi Tik’ Satıyorlar: Adeta Pazarı Kuruldu

Instagram’da ünlü ya da bir markayı temsil etmeyen kişiler, dudak uçuklatan fiyatlarla ‘mavi tik’ satın alıyor. Araba fiyatına satılan bu rozet, 200 bin liraya kadar ulaşabiliyor.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Araba Fiyatına ‘Mavi Tik’ Satıyorlar: Adeta Pazarı Kuruldu
instagram,Instagran,mavi tik,sosyal medy

Gelişen teknolojiyle sosyal medya bağımlılığı arttı. Dünyada milyonlarca insan, sahip olduğu teknolojik ürünler ile fotoğraf, videolar çekip anı sosyal medyada ölümsüzleştiriyor. Günümüz çağında  sosyal medya kullanıcıları her geçen gün artarken, kullanıcılar ise bu mecralarda fenomen olmak için çaba sarf ediyor.

Sosyal medya uygulamalarında, özel kişi ya da kurumları temsil eden mavi tik bulunmakta. Hemen hemen tüm sosyal medya platformlarında bulunan mavi tik, herkes tarafından alınamıyor. Özellikle Instagram fenomeni olmak isteyenler için bu iş oldukça çıkmaza giriyor. Zira milyonlarca kitlesi bulunan Instagram, mavi tik, diğer adıyla onaylanmış hesap rozetini sadece tanınmış kişi ya da resmi kurumlara veriyor.  Ancak piyasada çeşitli yöntemlerle bu rozete sahip olunabiliyor. Sosyal medya ajansları, ücreti mukabilinde kullanıcıların mavi tik sahibi olmasını sağlayabiliyor.

MAVİ TİK, BİNLERCE LİRA KARŞILIĞINDA ALINABİLİYOR

Instagram üzerinden reklam alan, ürün satışı yapan kişiler; şirketler, oteller veya restoranlar ‘mavi tik’ pazarı oluşturdu. Bunun için hizmet veren ajanslarda fiyat 50 bin liradan başlıyor. Hâlihazırda onaylı hesabı almak ise 200bin lirayı buluyor.

Instagram’da mavi tik (onaylı hesap) almak âdeta bir pazara dönüştü. Profili üzerinden ticaret yapan, reklam alan kişiler; şirketler, oteller veya restoranlar, mavi tik almak için âdeta yarışıyor. Ancak bu işlem sanıldığı kadar kolay değil. Instagram yalnızca tanınmış kişilere mavi tik veriyor. Özellikle talebin son yıllarda fazla olması sebebiyle ince eleyip sık dokuyor.

Araba Fiyatına ‘Mavi Tik’ Satıyorlar: Adeta Pazarı Kuruldu

Mavi tik alan kişi, takipçi sayısını hızla artırıyor. Reklam ve tanıtımlardan ciddi gelir elde ediyor. Şirketler veya yeme içme sektöründe faaliyet gösteren markalar imaj açısından mavi tik almak için büyük ölçüde çaba sarf ediyor. Hâl böyle olunca bu işinde bir pazarı oluşuyor.

Araba Fiyatına ‘Mavi Tik’ Satıyorlar: Adeta Pazarı Kuruldu

Bu işi yapan pek çok ajanslar bulunuyor, ancak bu ajansların garantisi yok. Sizin profiliniz üzerine çalışma yapılıyor ve Instagram’a başvuruda bulunuluyor. Fakat onayın çıkıp çıkmayacağı garanti değil. Ajanslar sadece hazırlık aşaması için şirket veya kişilerden 15 bin lira talep ediyor. Şayet mavi tik onaylanırsa 35 bin lira dahaalıyor.

HESAP DA SATILIYOR

Mevcut mavi tikli hesabını satmak isteyenler de var. Bu noktada ise fiyatlar 50 bin liradan başlayarak 200 bin liraya kadar çıkabiliyor. Mavi tikli hesabı alan kişi, bilgileri değiştirerek kendi profilini mavi tikli hesaba aktarıyor. Ancak bazı durumlarda bu alışveriş Instagram’ın radarına takılabiliyor. Yılda bir defa yapılan denetimlerde, mavi tikli hesabın el değiştirildiği anlaşılırsa onaylı hesap, Instagram tarafından tamamen kapatılıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...