Tgrt Haber
17 Aralık 2021 12:18

Merakla beklenen Xiaomi 12’nin görüntüleri sızdı

Teknoloji devi Xiaomi, Çin’de 28 Aralık günü bir etkinlik düzenleyerek yeni cihazlarını ve işletim sistemi sürümünü tanıtacak. Etkinliğe sayılı günler kala Xiaomi 12, Xiaomi 12X ve Xiaomi 12 Pro akıllı telefonların tasarımları sızdı.

Merakla beklenen Xiaomi 12’nin görüntüleri sızdı
teknoloji,,xiaomi 12,,xiaomi 12 pro,,xiaomi,,akıllı telefon,

Çin merkezli teknoloji devi üst üste yeni akıllı telefon modellerini piyasaya sürüyor. Amiral gemisi (yüksek fiyatlı) modellerinin yanı sıra Xiaomi, bütçe dostu uygun fiyatlı akıllı telefonları da kullanıcıların beğenisine sunuyor.

Teknoloji devi, uzun süredir merakla beklenen Xiaomi 12 serisini ve MIUI 13 arayüzünü kısa bir süre sonra tanıtarak piyasaya sürecek. Sızıntı kaynakları OnLeaks ve Zoutons, tanıtımından önce Xiaomi 12 modelinin tasarımını ortaya çıkardı.

Merakla beklenen Xiaomi 12’nin görüntüleri sızdı

Elde edilen CAD (yazılım) görüntüleri, Xiaomi 12'nin kavisli kenarlara sahip olacağını gösteriyor. Ayrıca Xiaomi 12'nin Xiaomi Mi 11 5G'nin 6.81 inçlik devasa ekranından daha küçük (6.2 inç FHD+) bir ekranla geleceği belli oldu.

XIAOMI 12, MIUI 13 İLE GELİYOR

Xiaomi hayranlarının merakla beklediği Xiaomi 12 akıllı telefonun arka tarafında standart bir LED flaş destekli üçlü kamera modülü yer alıyor. Arka tasarımı gösteren görüntülere göre cihaz, bir hoparlör ızgarasına, USB-C bağlantı noktasına ve 3,5 mm ses jakına sahip. Ayrıca telefonun sağ kenarında ses ve güç tuşları bulunuyor. 

Merakla beklenen Xiaomi 12’nin görüntüleri sızdı

Xiaomi 12'nin Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle çalışması bekleniyor. Bunun yanı sıra akıllı telefon, Android 12 işletim sistemi tabanlı MIUI 13 arayüzü üzerine kuruldu. Şarj özelliklerine gelecek olursak, 67W hızlı şarj desteği taşıdığı tahmin ediliyor ve 4.500mAh pil gücüne sahip gibi görünüyor. 

Merakla beklenen Xiaomi 12’nin görüntüleri sızdı

Kamera tarafında ise 50 Megapiksel ana kameralı üçlü kamera kurulumu olabilir. Ayrıca ön kameranın delikli ekranda yer alacağı söyleniyor. Xiaomi 12 Ultra ve Xiaomi 12 Pro’da ön kameranın ekran altında bulunacağı iddiası var. Bununla birlikte, Xiaomi 12'nin 120Hz yenileme hızı ve ekran içi parmak izi tarayıcı desteği taşıması bekleniyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...