Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2019 11:45

Messenger, WhatsApp ve Instagram birleşiyor

Mark Zuckerberg sahibi olduğu Messenger, WhatsApp ve Instagram platformlarını birleştirmek için düğmeye bastı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Messenger, WhatsApp ve Instagram birleşiyor
whatsapp,,instagram,,messenger,

Son dönemde Facebook’un büyük bir düşüş içerisinde olduğu inkar edilemez. Fakat bu durum Zuckerberg için çok da önemli değil. Çünkü Facebook’un düşüşünde yükselişe geçen Instagram da aynı şirketin çatısı altında bulunuyor. Kısacası Messenger, WhatsApp ve Instagram aynı çatı altında yani Facebook bünyesinde yer alıyor.

Zuckerberg bu üç platformdaki kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Yani üç platformun kısmen birleşeceğini söylemek mümkün.

Elbette burada akla şu gelmemeli. 3 platform tek bir platforma dönüşmeyecek. Her biri yoluna ayrı bir şekilde devam edecek. Fakat Instagram’dan WhatsApp’a ya da Facebook Messenger’a mesaj göndermek mümkün hale gelecek.

Sistemin nasıl çalışacağı, üç platformun birbirine nasıl entegre edileceği henüz netlik kazanmış değil.

The New York Times’ın haberine göre bu proje üzerinde 1000’den fazla kişi çalışıyor. Zuckerberg’in üç uygulama üzerindeki entegrasyon işlemini 2019’un sonlarına ya da 2020’nin başlarına yetiştirmeyi planladığı belirtilmiş.

Facebook, konu ile ilgili “yapabileceğimiz en iyi mesajlaşa deneyimini oluşturmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde bir bildiri yayınlamıştı.

Açıkçası son dönemde Facebook ile ilgili çıkan haberleri göz önüne alırsak, üç platformun birbirine bağlanmasının ne derece doğru bir karar olduğu tartışılabilir. Yine de ortaya nasıl bir şey çıkacağını görmeden yorum yapmak doğru olmaz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...