Tgrt Haber
27 May 2022 11:10 - Güncelleme : 27 May 2022 11:19

Meta gizlilik ilkelerinde değişikliğe gitti: Artık daha şeffaf olacak

Meta (eski adı Facebook), gizlilik ilkeleriyle ilgili önemli bir değişiklik yaptı. Şirket, artık daha şeffaf olacak ve kullanıcılara uygulama hakkında daha detaylı veriler sunacak.

Meta gizlilik ilkelerinde değişikliğe gitti: Artık daha şeffaf olacak
facebook,meta,meta gizlilik,Instagram

Gizlilik konusunda defalarca kez gündeme gelen Meta, nihayet kafalardaki soru işaretlerini giderecek bir çözümü buldu. Eski adı Facebook olan şirket, yaptığı bir açıklamada Gizlilik İlkeleri'ne dair kullanıcıya bildirimler göndereceğini açıkladı. Veri uygulamaları hakkında daha net açıklamalar sunmak amacıyla yapılan güncelleme, ek bilgiler ve örnekler içeriyor. 

Kullanıcıların ve güvenlik uzmanlarının görüşünü dikkate alan Meta, bu bağlamda Gizlilik İlkeleri metninin yeniden yazıldığını duyurdu. Söz konusu değişiklik, kullanıcıların veri uygulamaları ve mevcut gizlilik seçenekleri hakkında daha şeffaf bilgiler edinmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

FACEBOOK, INSTAGRAM VE DİĞER UYGULAMALARI KAPSIYOR

Güncellenen Meta Gizlilik İlkeleri; Facebook, Instagram, Messenger ve diğer Meta ürünlerini kapsıyor. Ancak, kendi gizlilik ilkeleri bulunan WhatsApp, Workplace, Free Basics, Messenger Kids ürünleri ile Quest cihazlarının Facebook hesabı olmadan kullanımını kapsamıyor. Şirket aynı zamanda, Meta’nın ve kullanıcıların yükümlülüklerini daha iyi açıklamak için Hizmet Koşullarında bir takım değişikliğe gitti. 

Meta gizlilik ilkelerinde değişikliğe gitti: Artık daha şeffaf olacak

Facebook, Instagram ve Messenger'da bugünden itibaren gönderilmeye başlanacak bildirimler, insanları kendi bölgelerindeki ilgili Gizlilik İlkeleri ve Hizmet Koşulları’nın neleri kapsadığını içeren bilgilere yönlendirecek. Bu sayede, kullanıcıların Meta ürünlerini kullanmaya devam etmek için bu bildirime ilişkin bir eylem gerçekleştirmesine gerek kalmayacak.

Meta gizlilik ilkelerinde değişikliğe gitti: Artık daha şeffaf olacak

Meta aynı zamanda gizlilik kontrollerinde yapılan güncellemeleri duyurdu. Bu bağlamda, kullanıcıların kendilerine uygun olacak şekilde Meta platformlarını kullanabilmesine yardımcı olacak kontrol araçlarına erişim için de daha fazla seçenek eklendi. Artık her kullanıcı gizlilik ayarlarını istediği şekilde yönetmeye devam edebilecek. Ayrıca kullanıcılar bilgilerinin toplanma, kullanma ve paylaşma biçiminde bir değişiklik olması halinde bildirim almayı seçebilecek. 

HEDEF KİTLE KONTROLÜ

Yeni Hedef Kitle Kontrolleri: Bugünden itibaren, Facebook'ta gönderilerinizi kimlerin göreceğini yönetmenizi kolaylaştıran yeni bir ayar da kullanıma sunuluyor. Bu ayar sayesinde artık bir kullanıcı varsayılan hedef kitleyi seçtiğinde o hedef kitle seçimi, farklı bir seçim yapılmadığı sürece Facebook'ta oluşturulan yeni gönderiler için de geçerli olacak. 

REKLAM İÇİN YENİ SEÇENEK

Gördüğünüz Reklamları Yönetmek İçin Yeni Yollar: Reklam Konuları ve İlgi Alanı Kategorileri kontrolleri Facebook ve Instagram'dan erişilebilen ve daha kapsamlı bir reklam konuları setini içeren tek bir kontrolde bir araya getirildi. Bu, insanların reklamverenlerin kendilerine erişmek için kullanabilecekleri ilgi alanı hedefleme kategorilerini yansıtan reklam konularında tercihlerini ve reklamda görebilecekleri içerikleri belirlemek için tek kontrol kullanmalarına olanak sağlıyor. 

Kaynak: Meta
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...