Tgrt Haber
28 Haziran 2022 12:10 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 12:14

Dünyanın İlk Metaverse Telefonu Tanıtıldı: HTC Desire 22 Pro Özellikleri ve Fiyatı

HTC, vaat ettiği gibi dünyanın ilk Metaverse telefonunu piyasaya sürdü. İşte HTC Desire 22 Pro fiyatı ve teknik özellikleri...

Dünyanın İlk Metaverse Telefonu Tanıtıldı: HTC Desire 22 Pro Özellikleri ve Fiyatı
htc,akıllı telefon,teknoloji

Tayvanlı teknoloji devi HTC, söz verdiği gibi ilk Metaverse telefonunu piyasaya sürdü. VR ve diğer teknolojileriyle bu alanda deneyimli işler yürüten firma, kullanıcılara meta verisine bağlı bir ağ geçidi sağlayacak. Ayrıca Metaverse odaklı birkaç özelliği daha beraberinde getiriyor.

Teknik özelliklerden önce HTC Desire 22 Pro, kullanıcıların meta veri deposuna kolayca erişebilmesi için yerleşik VIVERSE uygulamasıyla geliyor. 300 inç geniş ekranlı Vive Flow başlığından, Desire 22 Pro'ya aktarım yapabilmek mümkün. Ek olarak VIVE cüzdanı kullanıp, VIVE avatarları oluşturmak ve NFT varlıklarını yönetilmek için de yine Viverse uygulamasını kullanabilirsiniz.

HTC DESIRE 22 PRO ÖZELLİKLERİ

Özelliklere gelecek olursak HTC'nin Metaverse odaklı ilk akıllı telefonu, teknik detaylar açısından hayal kırıklığına uğratabililir. Bunun nedeni, Tayvanlı şirketin amiral gemisi yerine orta segment bir telefonu piyasaya sürmesidir. Ancak yine de normal kullanımlarda bu cihaz günlük kullanımda işlerinizi kolaylıkla yapmanızı sağlayacaktır.

HTC Desire 22 Pro, ön tarafında 120Hz yenileme hızını destekleyen, 20:9 en boy oranına ve 6,6 inç Full HD+ ekran ile geliyor. Ekranın 6,6 inç büyüklüğünde geliştirilmesinin sebeplerinden biri de Vive Flow başlığını kolayca ve uyumlu bir şekilde takmak için tasarlandı.

Donanım açısından Desire22 Pro, gücünü Qualcomm'un Snapdragon 695 yonga setinden alıyor. Ayrıca buna 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama da eşlik ediyor. Pil tarafında ise HTC'nin yeni telefonu tatmin edici düzeyde. Desire 22 Pro'da, 4,520 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Ayrıca cihaz, suya ve toza dayanıklılık sertifikası IP67'ye de sahip.

Dünyanın İlk Metaverse Telefonu Tanıtıldı: HTC Desire 22 Pro Özellikleri ve Fiyatı

Hızlı veri iletimi için 5G ağlarını da destekleyen Desire 22 Pro, kamera tarafında da yine kullanıcıları üzmeyecek. Cihazın arkasında bulunan 64 Megapiksel ana kamera ile geniş açılı ve güzel görüntüleri yakalamak mümkün olacak. Ayrıca ana kameranın yanında; 13Megapiksel ultra geniş açı ve 5 Megapiksel derinlik sensörüyle de fotoğrafçılık deneyimini ileri düzeyde kullanabilirsiniz. Telefonun ön tarafında ise 32 Megapiksel selfie kamerasının bulunduğunu da belirtmekte fayda var. 

HTC DESIRE 22 PRO FİYATI

HTC'nin ilk Metaverse telefonu Desire 22 Pro, Gold ve Black renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Cihazın fiyatı 404 dolar. Ancak Metaverse Early Bird paketi ve Vive Flow başlığıyla birlikte 791 dolara satın alınabilecek. Cihazın ülkemize gelip gelmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. 

 

Kaynak: HTC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...