Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2022 10:45

Metaverse'de bu da oldu: Suudi Arabistan Kabe'yi ziyarete açıyor

Metaverse evreninde çılgınlık hız kesmeden devam ediyor. Bu kez de Suudi Arabistan, müslümanların sanal evrende ziyaret edebilmesi için Kabe'yi ziyarete açtı. Kullanıcılar, sanal gerçeklik sayesinde burada önemli hac mekanlarını ziyaret edebilecek.

Metaverse'de bu da oldu: Suudi Arabistan Kabe'yi ziyarete açıyor
metaverse,sanal kabe,arabistan metaverse,Metaverse Kabe,Facebook

Son ayların trendi metaverse, günden güne hayatın bir parçası olmaya devam ediyor. Meta, eski adıyla Facecbook'un piyasaya sürdüğü metaverse, fiziksel ortamda yaşanan pek çok hadisenin sanal ortamda da yapılmasına olanak tanıyor.

Şu anda milyonlarca kullanıcı kazanan metaverse, Suudi Arabistan'da da gündeme geldi. Son olarak Hintli bir çift düğünlerini metaverse de yapacaklarını duyururken, Suudi Arabistan ise Kabe'nin metaverse'den ziyaret edilelebileceğini duyurdu.

KABE, METAVERSE'DE ZİYARET EDİLEBİLECEK

Yakın zamanda metaverse evrenine katıldığını açıklayan Suudi Arabistan, önümüzdeki günlerde Kabe'nin Müslümanların ziyaretine açılağı belirtti.  Kabe için açılan bu metaverse projesinde, Hacer-ül Esved taşı da ziyaret edilebilecek. 

Metaverse'de bu da oldu: Suudi Arabistan Kabe'yi ziyarete açıyor

Aralık ayında Kabe'nin baş imamlarından Sudeysi, yeni proje ''Sanal Hacerülesved'i '' tanıttı. Hacer-ül Esved, yaygın inanışa göre Kabe'nin inşası sırasında Hz İbrahim tarafından, tavafın başlayacağı yeri belirlemek içini inşa edildi. Yüksekliği 1.5 metre olan Hacer-ül Esved, Arapça'da siyah taş anlamına gelmektedir. Kabe'yi tavaf eden ziyaretçiler, her dönüşte bu taşı selamlıyor, el sürüyor ve öpüyor. 

Ancak aynı durum metaverse'de ne yazık ki olamayacak. Ziyaretçiler, sanal ortamda bu taşa temas edemeyecek. Lakin daha çok müslümanın bu taşı görmesi mümkün olacak. Mekke Uli Camii İmamı Sudeysi, sanal gerçeklikle birlikte kutsal taşın çok sayıda kişiye ulaşabileceğini belirtti. Ancak yeni sanal projenin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. Detayları, ilerleyen dönemde ortaya çıkacaktır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...