Tgrt Haber
12 Ocak 2022 10:10

Microsoft, Windows için çok önemli güncelleme yayınladı

Microsoft, 2021'in bitiminden iki hafta sonra Windows işletim sistemleri için yeni yama güncellemesini yayınladı. Güncelleme hem Windows 11 hem de Windows 10 için güvenlik iyileştirmelerini içeriyor.

Microsoft, Windows için çok önemli güncelleme yayınladı
Windows 11,KB5009566,(KB5009566),Windows 10

ABD merkezli yazılım devi Microsoft, yeni yıla girilmesiyle birlikte ilk güncellemeleri  kullanıcılarına sunmaya başladı. Son birkaç aydır Windows 11'i iyileştirme çalışmaları yapan şirket, 2022'nin ilk sürümlerinde de yine birkaç hatayı düzeltti. 

WİNDOWS 11 VE WİNDOWS 10 İÇİN YENİ GÜNCELLEMELER YAYINLANDI

Microsoft, yeni güncellemesini Windows 10 için KB5009585 yapı numarasıyla yayınlarken, Windows 11 için ise KB5009566 yapı numarasıyla yayınladı. Şirket kullanıcıları yeni güncellemeleri yükleme konusunda uyarıyor.

Microsoft, Windows için çok önemli güncelleme yayınladı

Yeni güncelleme her iki işletim sistemi için de güvenlik güncellemelerini ele alıyor. Bunun yanı sıra Japonca Giriş Yöntemi Düzenleyicilerini rahatsız eden bir sorun da, yine bu sürümle birlikte çözüme kavuşuyor. Microsoft tarafından paylaşılan güncelleme notları ise şöyle;

  • Japonca Giriş Yöntemi Düzenleyicilerini (IME) etkileyen bir sorun giderildi. Daha önce girilen metinler bazı bozuk karakterler içeriyordu. Ancak yeni güncellemeyle birlikte bu sorun ortadan kaldırıldı.
  • Windows işletim sistemi için güvenlik yaması güncellendi

Microsoft, yeni güncellemelerde iki temel noktaya değiniyor. İlk olarak Japonca Giriş Yöntemiyle ilgili sorunu çözen firma, öte yandan güvenlik yamasını da Ocak 2022 olarak güncelledi. Yeni güvenlik yamasına ek olarak servis yığın sürümü de  22000.345 yapı numarasına yükseltildi. 

Microsoft, kullanıcıları güvenlik yamalarını yükleme konusunda oldukça ısrarcı. Zira bu güncellemeler hem sistemi koruyor, hem de dışarıdan gelecek olası bir saldırının da önünü kapatıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...