Tgrt Haber
28 Ocak 2014 09:49

Microsoft davayı kaybetti, ismini değiştiriyor

İngiliz uydu servisine karşı davayı kaybeden Microsoft yıllardır kullandığı bir markanın ismini değiştirmek zorunda kaldı.

Microsoft davayı kaybetti, ismini değiştiriyor
Microsoft, BSkyB, SkyDrive, OneDrive,

Yazılım devi Microsoft’ın İngiliz uydu TV servisi BSkyB ile olan davayı kaybetmesi neticesinde bulut depolama servisi olan SkyDrive’ın isminin değişeceği açıklanmıştı. Şirketten yapılan son açıklamada SkyDrive isminin OneDrive olacağı duyuruldu. Artık OneDrive olarak yoluna devam etme kararı alan Microsoft mahkeme sonrası bu radikal kararı almak durumunda kaldı. Yazılım devi isim değişikliği sonrası kullanıcıların herhangi bir sıkıntı yaşamayacağını ve OneDrive hizmetini aynen kullanmaya devam edeceğinin altını çizdi.
BSkyB firması, 2011 yılında açtığı davayı 2013 yılının Haziran ayında kazanıp Sky isim hakkının kendilerine ait olduğunu tescil ettirmeyi başardı. Microsoft’un itirazlarına rağmen BSkyB lehine karar veren mahkemenin bu kararının ardından Microsoft İngiltere dahil tüm dünyada kullanılan SkyDrive ismini değiştirmeye karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...