Tgrt Haber
17 Ocak 2022 14:49

Microsoft Edge tarayıcısı, yeni bir özelliğe kavuştu

İnternet tarayıcıları arasında üst sıralara oynayan Microsoft Edge, Canary sürümde yeni bir özelliğe kavuştu. Kullanıcılar artık içerik üreticilerini takip düğmesi aracılığıyla takip edebilecek.

Microsoft Edge tarayıcısı, yeni bir özelliğe kavuştu
Microsoft Edge,Microsoft Edge güncelleme

Dünyanın en popüler tarayıcılarından Microsoft Edge, yeni özelliklerle güncellenemeye devam ediyor. Özellikle Chrome ile kıyasıya rekabet eden Microsoft Edge, bu kez de farklı bir yeniliğe kavuştu. Kısa süre önce Edge Canary sürümünü yayınlayan Microsoft, YouTube entegrasyonuyla ilgili yeni bir araç ekledi.

Microsoft’un, Edge için geliştirdiği özellik; YouTube’da favori içerik üreticilerini kolayca takip etmeye olanak tanıyor. Bu, bir nevi Google Chrome'daki RSS işlevi gibi çalışmakta. 

İÇERİK ÜRETİCİLERİ TAKİP EDİLEBİLECEK

Edge tarayıcısının yeni işlevi, Canary sürümde Reddit kullanıcıları tarafından keşfedildi. Kullanıcılar YouTube sayfalarının adres çubuğunda yeni bir takip düğmesinin eklendiğini bildirdi. Şu anda yeni takip etme düğmesi beta aşamasında olduğu için tam çalışma şekli nasıl olacak bilinmiyor. Ancak koleksiyonlar’da oluşturulan özel akışı sayesinde, takip ettiğiniz içerik oluşturucularının son gönderilini görebileceksiniz. 

Microsoft Edge tarayıcısı, yeni bir özelliğe kavuştu

Edge’de test edilen takip düğmesi, şu anda YouTube için derinlemesine bir entegrasyon içeriyor. Ancak bunun yakında diğer bölümlere de gelmesi bekleniyor. Yani kullanıcılar YouTube içerik oluştucularına ek olarak, bloglar ve diğer sayfaları da takip etmeyi mümkün kılacaktır. Chrome içindeki bir RSS uzantısı olan takip düğmesinin, ilerleyen günlerde herkese yayınlanması bekleniyor. Yeni özellik şu anda kontrollü şekilde kullanıma sunulduğu için, bunu ilk olarak sınırlı sayıda Edge Canary kullanıcıları test edebilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...