Tgrt Haber
27 Ocak 2022 12:03

Microsoft, Windows 11 KB5008353 güncellemesini yayınladı

Yazılım devi Microsoft, aylık olarak sunduğu güncellemelere bir yenisini daha ekledi. Şirket, bu kez de isteğe bağlı olarak Windows 11 KB5008353 güncellemesini kullanıma sundu.

Microsoft, Windows 11 KB5008353 güncellemesini yayınladı
Windows 11,Windows 11 güncelleme,Windows 11 update,Windows güncelleme,Microsoft

Yazılım devi Microsoft, desteklenen Windows sürümleri için aylık güncellemelerini yayınlamaya devam ediyor. Şirket, Çarşamba günü Windows 11 için yeni bir güncellemeyi daha kullanıma sundu. KB5008353 yapı numarasıyla gelen güncelleme, birkaç hata düzeltme bazı yeniliklerle geliyor. 

Windows 11 KB5008353 güncellemesi, isteğe bağlı olarak sunuluyor. Bilindiği üzere isteğe bağlı olarak yayınlanan güncellemeler, genellikle güvenlikle ilgili olmayan düzeltmelerle beraber ayın üçüncü ya da dördüncü haftasında yayınlanıyor.

BİLİNEN HATALAR GİDERİLDİ

Microsoft’un yayınlamış olduğu Ocak 2022 isteğe bağlı güncellemesi, birkaç haftadır bildirilen pek çok sorunu gideriyor. Söz konusu güncelleme, Bluetooth ve sorunlarını çözerken, aynı zamanda kullanıcıların Microsoft hesaplarını ve Office 365 aboneliklerini yönetebileceği yeni bir ayarlar sayfası ekliyor.

Microsoft, Windows 11 KB5008353 güncellemesini yayınladı

İsteğe bağlı olarak yayınlanan Windows 11 KB5008353 güncellemesi, Windows Update ve Microsoft Update Katoloğu aracılığıyla sunuluyor. Yeni güncellemeyi manuel olarak yüklemek isteyen kullanıcılar, Güncelleme Kataloğundan güncelleme paketini .msu biçiminde indirebilir. Ancak bu yöntem, genellikle otomatik güncellemelerde sorun yaşayan kullanıcılar için tavsiye edilmektedir.

WINDOWS 11 KB5008353 GÜNCELLEME NOTLARI

  • Bluetooth ile ilgili sorunlar giderildi
  • Taskbar sorunları ve etkin olmayan uygulamaların etkin görünebileceği bir hata düzeltildi
  • HDR sorunları giderildi
  • Windows 11 Build 2200.469 ile Microsoft,  Windows Ayarlar uygulamasında iyileştirmeler yapıyor. Bu güncelleme, kullanıcıların Office ve Xbox aboneliklerini Ayarlar uygulamasında yönetmelerine olanak tanıyan yararlı bir işlev ekliyor. Bu özelliği denetlemek için Windows 11 bilgisayarlarınızda; Ayarlar-Hesaplar-Microsoft Hesabınız’a gidin. Artık Microsoft hesaplarınızla ilgili abonelikler, sipariş geçmişi, ödeme ayrıntıları gibi bilgileri yönetebilirsiniz. 
  • Güncellenen Ayarlar uygulamasına ek olara Microsoft, kablosuz ses cihazlarının beklendiği gibi çalışmamasına neden olan bir sorunu da düzeltti. Ek olarak Görev çubuğu uygulama simgelerinin, uygulamalar arka planda çalışıyormuş gibi etkin görünebileceği başka bir hata da giderildi.
  • Simgelerin ikincil ekranda görünmesini engelleyen bir hata için düzeltmeler var.
  • Görev çubuğunun ses simgelerini yanlışlıkla sessiz gösterdiği bir sorun da giderildi.
  • Bazı görüntü düzenleme programlarının belirli yüksek dinamik aralıklı (HDR) ekranlarda, renkleri doğru şekilde oluşturmasını engelleyebileceği bilinen bir sorun giderildi. 

Sizler de yeni yayınlanan güncellemeyi bilgisarlarınıza Ayarlar’dan yükleyebilirsiniz. Ancak güncellemnin isteğe bağlı olduğunu da unutmamakta fayda var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...