Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 16:38

Microsoft güvenlik açığı buldu: Bilgisayarınızı hemen güncelleyin

Microsoft, Windows işletim sistemlerinde güvenlik işletim sistemleri güvenlik açığı buldu. Kullanıcılarını bilgisayarlarını güncelleme konusunda uyardı.

Microsoft güvenlik açığı buldu: Bilgisayarınızı hemen güncelleyin
microsoft,windows

Microsoft, güvenlik yetkililerinin işletim sisteminde ciddi bir güvenlik açığı bulmasının ardından Windows kullanıcılarını acil olarak güncelleme yüklemeye çağırdı. Microsoft'un PrintNightmare olarak adlandırdığı güvenlik açığının, Windows Yazdırma Biriktiricisi hizmetini etkilediği belirtildi.

Siber güvenlik şirketi Sangfor'daki araştırmacılar tarafından birden fazla kullanıcının bir yazıcıya erişmesine izin veren yazdırma biriktiricisinde güvenlik açıkları bulduklarını belirtti.

Microsoft da bunun üzerine yaptığı açıklamada, güvenlik açığından yararlanabilecek olan korsanların kişilerin bilgisayarlarına programlar yükleyebilecekleri, verileri görüntüleyip silebilecekleri ve hatta tam kullanıcı haklarına sahip yeni kullanıcı hesapları oluşturabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca yapılan uyarıda, güvenlik açığının, bilgisayar korsanlarına ciddi hasar vermeleri için yeterli komuta ve kontrol sağlayabileceği bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...