Tgrt Haber
26 Haziran 2022 14:10 - Güncelleme : 26 Haziran 2022 14:19

Milli denizaltında ‘tarihi’ adım: Savunma Sanayi Başkanı yeni gelişmeyi duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, milli denizaltı projesindeki ‘tarihi’ adımı paylaştı. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen STM500 denizaltısının üretimine tekne test üretimiyle başlanacağını açıkladı.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: İHA, AA
stm500,milli denizaltı

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesinin kilit şirketlerinden STM Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. milli imkanlar çerçevesinde savaş denizaltısı altyapısı geliştirmeye çalışıyor. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinesinde yürütülen çalışmalarda, STM500 denizaltısının yapımına başlandı.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, projeye ilişkin Twitter üzerinden açıklama yaparak, Türk mühendislerin tamamen milli imkanlarla tasarladığı STM500 denizaltısının mukavim tekne test üretimine geçildiğini duyurdu. Bu çerçevede bir savaş denizaltısının mukavim teknesi Türkiye’de ilk defa sivil sanayide üretilmiş olacak. Dost ve kardeş ülkelerin ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan yerli ve milli STM500 denizaltısı son derece modern özelliklere sahip olduğu aktarıldı.

İSMAİL DEMİR 'TARİHİ ADIM' DİYEREK DUYURDU

bir video eşliğinde açıklama yapan İsmail Demir, "Milli denizaltı serüvenimizde tarihi adım. Türk mühendisleri tarafından tamamen milli imkanlarla tasarlanan STM500 denizaltısının üretim faaliyetine mukavim tekne test üretimiyle başlıyoruz." dedi.

Bir sonraki tweet'inde ise, "STM500 hem açık deniz hem de sığ sularda görev yapabilecek şekilde tasarlandı. Keşif gözetleme, özel kuvvetler harekatı, denizaltı harbi gibi taktik ihtiyaçlara cevap verecek donanımları bünyesinde barındıracak STM500, ileri ve modern savaş sistemleriyle donatılacak." diyerek STM500 hakkında bilgi verdi. 

MİLLİ DENİZALTI STM500 NEDİR?

STM500, 18 kişilik mürettebatın yanı sıra 8 kişilik özel kuvvetler ekibi ile 30 gün boyunca her türlü görevi icra edebilecek. Platform, 4 adet atışa hazır torpido kovanı ile toplamda 8 adet ağır torpido ve güdümlü füze atış gücüne sahip olacak.

Öte yandan, yurt dışında ilgi gören STM500 için görüşmeler de sürüyor. Türkiye, havacılık ve uzay teknolojilerinde olduğu gibi stratejik bir alan olan denizaltı teknolojilerinde de STM'nin önderliği ve yerli sanayinin katılımı ile çalışmalarına devam ediyor.

STM'nin yaptığı açıklamada STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, projeye ilişkin bir değerlendirme yaptı. Güleryüz, "Türkiye’de denizaltı inşa ve modernizasyon kabiliyetine sahip ilk mühendislik şirketi olarak, tarihi bir kilometre taşına daha ulaştık. Milli mühendisliğimizin eseri, STM500 denizaltımızın mukavim tekne test üretimine başlamaktan gurur duyuyoruz. Yüksek ihracat potansiyeli taşıyan STM500 denizaltımızda, emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı kutluyor, Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. İsmail Demir'e desteklerin dolayı teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu. 

Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...