Tgrt Haber
16 Eylül 2021 11:15

Çalışmalara başlandı: Milli Muharip Uçak'ın dijital ikizi yapılıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak'ın hangardan çıkması için geri sayım başlamışken uçağın tasarımı ve üretimi için sanal ortamda ikizinin yapılacağı duyuruldu.

Çalışmalara başlandı: Milli Muharip Uçak'ın dijital ikizi yapılıyor
milli muharip uçağı,,milli uçak,,dijital,,sanal,,ikiz,

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 18 Mart 2023'te hangardan çıkarılacak Milli Muharip Uçak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, milli uçağın tasarım ve üretiminin geliştirilmesi amacıyla dijital ikiz teknolojisinin kullanılacağı açıklandı.

ÜRETİM VE TEST İŞLEMLERİ DİJİTAL ORTAMDA

Tasarımdan üretime Milli Muharip Uçağı‘nı geliştirmek için 3DEXPERIENCE PLM platformunu ve havacılık endüstrisi deneyimlerini kullanan TUSAŞ bu teknoloji için Dassault Systemes firması ile anlaşma yaptı. Dijital ikiz teknolojileri yardımı ile MMU’nun tüm tasarım ve testlerini gerçekleştirecek olan TUSAŞ bu sayede ürün geliştirme sürecini hızlandıracak, ve dijital teknolojiler ile üretim ve test işlemlerini devam ettirecek.

Çalışmalara başlandı: Milli Muharip Uçak'ın dijital ikizi yapılıyor

MMU’nun 2023 yılında hangardan çıkması için çalışmalarını hızla devam ettiren TUSAŞ dijital ikiz teknolojisi için kullandığı PLM (Product Lifecycle Management) sistemi tecrübesini, Savunma ve Havacılık camiasındaki seçkin davetlilerle bir araya geldiği etkinlikte paylaştı. Etkinlikte, TUSAŞ tecrübeleri ile birlikte Dassault Systemes firmasının bilgi paylaşımları ve sektördeki başka firmaların PLM uygulama tecrübelerini de aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...