Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2021 13:49

Milyarderlerin uzay yarışı: Kim kazanacak?

Uzay yarışını kim kazanacak? Dünyanın sayılı zenginlerinin uzay macerasına atılmak için verdikleri uğraş bitmiyor. Elon Musk, Jeff Bezos ve Richard Branson arasında uzaya çıkma yarışı tarihler yaklaştıkça daha da şiddetlendi.

Milyarderlerin uzay yarışı: Kim kazanacak?
elon musk,,jeff bezos,,richar branson,,uzay,,teknoloji,

Elon Musk, Jeff Bezos ve Richard Branson arasında yaşanan 'uzay savaşlarında' son perde oynanıyor.

Uzaya çıkış tarihi 11 Temmuz olarak açıklanan İngiliz milyarder Richard Branson, uzay yolundaki rakibi Jeff Bezos'un önüne geçecek. Blue Origins uzay şirketinin sahibi Jeff Bezos ise 20 Temmuz’da uzaya çıkacağını açıklamıştı.

Richard Branson, ABD'de uzay turizmi şirketi Virgin Galactic'in yaklaşık 20 yıldır üzerinde çalıştığı Unity uzay aracındaki yolculardan biri olacak.

Unity uzay aracı, yerden 90 km yükselerek yolculara yerçekiminin ağırlığından kurtularak Dünya manzarasının tadını çıkarma şansı sunuyor.

ABD'li girişimci ve dünyanın en zengin ikinci insanı Elon Musk, Dragon kapsülü ile birkaç özel uzay misyonunun hazırlıklarına başladı. Şirket eylül ayında yörüngeye tamamen sivil bir ekip göndermeyi planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...