Tgrt Haber
17 May 2022 16:20 - Güncelleme : 17 May 2022 16:26

Xiaomi, MIUI 13 Arayüzünde Yeni Özellikleri Test Ediyor

Xiaomi, popüler MIUI 13 arayüzü için yeni bir özelliği test etmeye başladı. Katlanabilir ekranlı ve tabletler için geliştirilen özellik, daha kullanışlı işlevler sunacak.

Xiaomi, MIUI 13 Arayüzünde Yeni Özellikleri Test Ediyor
mıuı,MIUI13,mıuı13,xiaomi

Xiaomi'nin akıllı telefon ve tablerinde, kendi geliştirdiği MIUI arayüzü bulunuyor. Bir sürü özelliği içerisinde barındıran MIUI arayüzü, son olarak MIUI 13 sürümüyle güncellendi. MIUI 13 güncellemesi, hem stabil hem de görsel açıdan cihazlara epey yenilik getirdi. Çinli firmanın yeni güncellemesini, teknoloji editörümüz Okan Güleş çektiği video ile inceledi. (videoya  buradan ulaşabilirsiniz)

Şimdi ise Xiaomi, popüler arayüzü için birkaç yeni özelliği daha test etmeye başladı. XDA geliştiricileri, beta sürümde bulunan  kodlardan yeni gelecek bazı özellikleri açığa çıkardı. Söz konusu özellik MIUI 13 arayüzüne gelecek ve geniş ekranlı telefonlar için kolaylık sağlayacak.

MIUI 13'E YENİ ÖZELLİKLER GELİYOR

Google, Android 13 güncellemesiyle geniş ekranlı telefon ve tabletler için optimizeler yaptı. Bu güncellemeye sahip cihazlar, artık geniş ekranda uygulamalar ile daha iyi şekilde çalışacak. Ancak Xiaomi, Google'ın geniş ekranlı cihazlara sunduğu yeniliği kendi cihazları içinde getirecek.

Xiaomi, MIUI 13 Arayüzünde Yeni Özellikleri Test Ediyor

MIUI 13 beta sürümünde sızdırılan görüntülere göre Xiaomi, ''Büyük ekran için özellikler'' ve 'Tabletler için özellikler' isimli iki yeni özellik üzerine çalışıyor. Söz konusu özelliklerden büyük ekranlı cihazlar için sunulacak yeni işlev; yeni duvar kağıdı seçenekleri, "Uygulama görüntüleme modu" ayarları, oyunlar için özelleştirmeler, yeni klavye seçenekleri, kayan pencere ayarları ve cihazın açılıp kapanmasındaki ekran davranışını içerecek.

Xiaomi, MIUI 13 Arayüzünde Yeni Özellikleri Test Ediyor

Bir diğer yenilik ise 'Tabletler İçin Özellikler'. Bu yenilik ise adından da anlaşıldığı üzere tabletler için olacak. Xiaomi bu özellikle; ''Uygulama görüntüleme modu'', yeni bir MIUI+ Beta, tabletler için klavye ve kayan pencere ayarları sunacak. Aşağıdaki ekran resimlerinden söz konusu özelliklere yakından göz atabilirsiniz. Kullanıcılar bu özellikle klavyeyi ortadan ayırıp, yeni bir düzenleme yapabilecekler. Halihazırda Samsung'un katlanabilir telefonları böyle bir ayrıcalık sunarken, Xiaomi de kendi tablet ve telefonları için böyle bir ayrıcalığı bir sonraki güncellemeyle kullanıcılara sunabilir. Ayrıca oyunların görüntülenme seçenekleri de bu ayarlar sayesinde değiştirilebilecek.

Xiaomi, MIUI 13 Arayüzünde Yeni Özellikleri Test Ediyor

Şu anda Xiaomi, yeni özelliklerini MIUI arayüzünde test ediyor. Dolayısıyla bunların MIUI 13'e mi yoksa MIUI 13.5 arayüzüne mi entegre olacağı bilinmiyor. Detayları yakında netlik kazanacaktır diye tahmin ediyoruz. 

 

 

 

 

Kaynak: XDA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...