Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2014 10:06

Motorola Moto G tüm özellikleri

Moto G, ilk olarak fiyatıyla dikkatinizi çeken bir telefon. Cihazın 8GB ve 16GB'lık iki modeli bulunuyor.

Motorola Moto G tüm özellikleri
Motorola Moto G,Motorola Moto G tüm özellikleri,Motorola Moto G tüm özellikleri ve fiyatı,

Motorola, Android KitKat'lı, 850 TL'lik orta seviye cebiyle sağlam bir geri dönüş yapmaya hazır.  İki modelin arasında önemli bir fiyat farkı ise yok.Telefonun yeri yerinden oynatacak, yenilikçi bir tasarımı yok ancak yumuşak ve kavisli kenarları, onu çekici kılıyor. Plastik Kapaklı telefon, elinizde aldığınızda dayanıklı olduğu hissini size veriyor. Moto G'nin tasarımı, firmanın Google ile çıkardığı ilk telefon olan Moto X'e çeşitli açılardan benzerlikler taşıyor. Telefonun arka kapağını çıkartıp farklı renkte bir kapakla değiştirmeniz mümkün. Motorola, bunu büyük bir kişiselleştirme olanağıymış gibi  gösterse de, biz Nokia 3310'ü hatırlamaktan kendimizi alıkoyamadık.
143 gram ağırlığındaki Moto G'nin ağırlık dengesi iyi; 11.6mm'lik kalınlığa sahip telefonun kenarlara doğru incelmesi, onu olduğundan ince hissettiriyor. Bu arada Moto G'nin su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğunu söyleyelim. Bununla birlikte su geçirmez değil, yani onunla suya dalmayı düşünmeyin.Moto G'nin sol tarafında herhangi bir düğme veya işlev bulunmuyor. Üst tarafta ise tam ortada duran bir kulaklık girişi var. Güç ve ses düğmeleri, telefonun sağ tarafındalar. Bu düğmelere ulaşmak ve basmak sorunsuz ve kolay. 2070mAh pille gelen telefonun ne kadar dayandığından pil bölümünde bahsedeceğiz.Moto G, 4.5 inç'lik, 1280x720 çözünürlüklü bir ekranla geliyor. Piksel yoğunluğu ise 329ppi. Bu çözünürlük, Iphone 5S'tekinden yüksek ve bu fiyat seviyesindeki bir cep için oldukça iyi. Bir cepte elbette HD ekrandan başka bakacak yerlerde var. Moto G, dört çekirdekli 1.2GHz Snapdragon 400 işlemci ve 1GB RAM ile geliyor.Moto G, teknik özellikleriyle HTC One Mini, Samsung Galaxy S4 Mini ve Nokia Lumia 820 gibi çift çekirdekli cepleri geçecek kadar iyi. Üstelik ekranı bu ceplerden daha büyük. Çözünürlük açısından da Samsung ve Nokia'yı yeniyor.Moto G'nin arkasındaki kamera sadece 5 megapiksel. Bu yüzden S4 Mini ve Lumia 820'nin 8MP'lik kameralarının gerisinde kalıyor.Moto G bizi hayrete düşürdü, çünkü fiyatı ve özellikleri arasında herhangi bir ilişki yok. Bu tabi ki iyi bir şey ve cihazın kağıt üzerinde parasının karşılığını verdiğini gösteriyor. Peki Moto G, gerçek hayatta kağıtta olduğu kadar iyi mi?
Arayüz
;Moto G, Google'ın en son yazılımı Android 4.4.2 KitKat ile güncellenen ilk telefonlardan biri. Telefonun merkezinde işleyen 1.2GHz dört çekirdekli işlemci ve 1GB RAM, şimdiye kadarki en akıcı Android sürümü olan KitKat'ın iyi bir performans vermesini sağlıyor.
Moto G, Android'in stok sürümünü kullanıyor. Motorola, KitKat üzerine herhangi bir arayüz ekleme ihtiyacı hissetmemiş. Firma bunun yerine kullanıcılara gerçek fayda sağlayacak şeylere odaklandıklarını söylüyor.Bu "gerçek fayda sağlayacak şeyler" arasında hızlı açılış süresi, geliştirilmiş ses, veri yönetimi ve genel gezinti var. Biz Moto G'yi kullandığımız sürece cihazın oldukça hızlı açıldığını gördük. Bununla birlikte Motorola'nın "Moto G'nin çeşitli işleri Galaxy S4'ten hızlı yaptığı" iddiası bize biraz abartılı geldi.Arayüz gerçekten de akıcı ve bu fiyattaki bir cep için oldukça etkileyici. Ancak amiral gemisi cepleri geride bırakacak veya onlara yetişecek kadar da iyi olduğunu görmedik.
KİŞİLER
Motorola Moto G, Android'in stok sürümüyle çalıştığından, Kişiler uygulamasında sizi bekleyen bir sürpriz yok. Kişileriniz, standart bir biçimde, alfabetik bir sırayla gösteriliyor. Ancak Google+ profili olmayan arkadaşlarınız resimsiz görünüyorlar. Kişileri Facebook veya Twitter'la bağlamanız da mümkün değil. Bununla birlikte WhatsApp entegrasyonu destekleniyor.
ARAMA
Telefon uygulamasını açtığınızda, KitKat'ın yeni bir işlevi olan genel bakış görünümüyle karşılaşıyorsunuz. Bu ekranda en son aramalarınızı, en çok aradığınız kişileri ve son sohbetlerinizi görüyorsunuz. Alt taraftaki tuş takımı simgesine dokunduğunuzda "akıllı arama" işlevine sahip olduğunuzu öğreniyorsunuz. Yani numara yerine bir ismin baş harflerini yazmaya başladığınızda, telefonunuz size çeşitli önerilerde bulunuyor.
Mesajlaşma

Moto G, Android 4.4 ve daha öncesinde Android 4.3 güncellemeleri sayesinde bir değil, iki mesajlaşma istemcisine sahip. Birincisi, Android kullanan herkesin alıştığı, sade görünümle stok mesajlaşma uygulaması. Diğeri ise Google Talk ve SMS'leri bir araya getirebilen Google'ın Hangouts uygulaması.Stok uygulama, profil resimlerini kişi kartlarından aldığı için görünümü fena değil. Ancak Facebook ve Twitter entegrasyonunun eksikliği, çok sayıda resimsiz kişi göreceğiniz anlamına geliyor.SMS'lerde olduğu gibi, e-postalar için de iki istemciniz var: Gmail ve herhangi bir e-posta sunucusuna bağlanmanıza izin veren standart e-posta istemcisi.Moto G, Facebook ve Twitter gibi uygulamalar ön-yüklü olarak sunulmuyor. Bu bizi şaşırttı, ancak uygulamaları Google Play'den hızla yüklemeniz mümkün.Telefonun tepki hızı iyi olan 4.5 inç'lik ekranında klavyeyi kullanmak oldukça rahat. Ekranı döndürerek klavyeyi genişletmeniz de mümkün.
İNTERNET
Moto G'nin varsayılan web tarayıcısı, tahmin edebileceğiniz gibi Chrome. Testimizde sayfaların iyi bir Wi-Fi bağlantısında hızlı yüklendiğini gördük. CHIP Online'ın masaüstü sürümü bile sadece birkaç saniyede yüklendi.Telefonun 4.5 inç'lik büyük ekranı ve 1280x720 çözünürlüğü, internette dolaşırken sizde Moto G'nin iki katı pahalı bir cep kullanıyormuşsunuz gibi bir his bırakıyor. Metinlere çift dokunarak yakınlaşmanız mümkün. Ekran geniş olduğundan yazıları okurken zorlanmıyorsunuz. Ancak yazıları tekrar sıralama işlevi olmadığından, ekranı sağa ve sola kaydırmanız gerekiyor. Chrome'un herhangi bir okuma modu da bulunmuyor.Chrome'un pratik özelliklerinden bir tanesi, Google hesabınıza oturum açtıktan sonra sekmelerinizi, geçmişinizi ve her şeyi cihazlarınız arasında eşitleyebilmesi
KAMERA
Birçok bileşeninde parasının üstünde özelliğe sahip Moto G, kamerasıyla biraz tasarruf etmek istemiş. Cihazın arka tarafında 5MP'lik, ön tarafında ise 1.3MP'lik bir flaş var. Arka kameraya tek LED flaş eşlik ediyor.Motorola'nın özelleştirdiği kamera uygulaması içinde HDR modu, flaş, fotoğraf çekme sesi, panorama modu, konum ekleme, odak ve exposure kontrolü gibi seçenekler var. Cihazın fotoğraf çekme hızı oldukça iyi. Burst modu kullanarak peşpeşe fotoğraf çekmek için, parmağınızı ekranda basılı tutabiliyorsunuz.Moto G'nin uygun fiyatı, kamerasında kendisini gösteriyor. Çektiğimiz fotoğrafların çoğu pikselliydi. Odaklanmakta zorlanan Moto G'nin odak ve exposure ayarlarıyla oynamak da fayda etmedi. Moto G, yakından çektiğimiz fotoğraflarda ise  daha iyiydi. Ön kamera ise ortalama sonuçlar verdi.
VİDEO
Moto G'nin 5MP'lik sensörü, 720p çözünürlüğünde videolar kaydedebiliyor. Video çekerken kullanabileceğiniz seçeneklerin sayısı oldukça az.Kamera uygulamasındaki video kayıt simgesine dokunur dokunmaz kayda başlıyorsunuz. Yavaş çekim kayıt işlevi, Iphone 5S'teki kadar iyi olmasa da videolarınıza basit ama hoş bir efekt eklemenize izin veriyor. Kayıtlarınızı telefonda oynattığınızda fena görünmüyorlar, ancak PC veya TV gibi daha büyük ekranlı cihazlarda o kadar da iyi görünmüyorlar.
MEDYA
Moto G'nin arka kapağını açtığınızda, microSD için herhangi bir yuva bulunmadığını görüyorsunuz. Yani 8/16GB'lık depolama alanı ve buluttaki depolama alanınızla yetinmek zorundasınız.
İyi haber, Motorola'yla beraber 15GB'lık alanınıza ek, 50GB Google Drive depolama alanı hakkınızın olduğu. Ancak bu ek alanı sadece 2 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.
2.5GB'lık depolama alanının Android tarafından harcandığını, bu yüzden 8GB'lık Moto G'de sadece 5.5GB'lık alanın size kaldığını söyleyelim. Bu durum elbette pek hoş değil.Moto G, FM Radyo özelliğine sahip. İşlevden faydalanmak için kulaklıklarınızı takmanız ve genellikle dışarıda olmanız gerekiyor. İstasyonları otomatik olarak arayabilen radyo uygulamasını kullanmak oldukça kolay.Moto G'de herhangi bir videoya dokunduğunuzda, basit bir video yürütücüsü açılıyor. Uygulama, ekrana dokunarak videoyu durdurup devam ettirmenize izin veriyor. 4.5 inç'lik 1280x720 çözünürlüklü ekranda video izlemek, oldukça keyifli. Moto G'nin sunduğu deneyimi One Mini ve Galaxy S4 Mini ile rahatlıkla karşılaştırabiliriz. Moto G ağır olmadığı için uzun süre elinizde tuttuğunuzda sorun yaşamıyorsunuz.
Pil ömrü
Motorola'nın 2.070mAh kapasiteli pili, şirkete göre size tüm günü çıkaracak bir performans sunuyor. Testimizde 24 saate pek ulaşmasak da, Moto G'nin yaklaşık bir günü çıkardığını gördük.Sabah 7: 00'da tam şarjla kullanmaya başladığımız telefonun pili, gece 23: 00'te "kırmızı" duruma ulaşmıştı. Gün içinde birkaç saatlik müzik akışı, web'de gezinti, e-postaları sürekli olarak güncelleme, medya izleme, birkaç saat yoğun grafikli oyun oynama gibi eylemler gerçekleştirdik.
Bağlantı
4G özelliğine sahip olmayan Moto G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, 3G gibi modern akıllı ceplerden beklenecek tüm bağlantı özelliklerine sahip. NFC özelliği Moto G'ye eklenmemiş, ancak henüz tam anlamıyla kalkış yapmayan teknolojinin telefondaki yokluğu, çok da önemli değil.
Son kararımız
Kağıt üzerinde fiyatına göre müthiş bir telefon olan Moto G, bunun pratikte de geçerli olduğunu bize gösterdi.Telefonun rakiplerini geçtiği birkaç önemli alan var. 4.5 inç'lik net ekranı, 1.2GHz dört çekirdekli işlemcisi ve Android 4.4 KitKat işletim sistemi gibi. Elbette Moto G'nin 850 TL'nin altındaki fiyatı, onu sevmemizi sağlayan en önemli özelliklerinden.Telefonun beğenmediğimiz yanları arasında Motorola'nın fiyat için feda ettiği kamerası var. 5MP'lik kamerasının çektiği fotoğrafların kalitesi, tek kelimeyle yetersiz. Kamera uygulaması da bazıları için fazla basit gelebilir. Telefonun depolama alanının genişletilememesi de bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir. Özellikle 8GB'lık modele sahip olanlar, bu konuda sorun yaşayabilirler.Sonuç olarak Moto G'yi sevdiğimizi, onu sizlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğimiz söyleyebiliriz. Uygun fiyatlı bir telefon arıyorsanız ve kendinizi Android'e daha yakın hissediyorsanız, artık aramayı bırakın - hemen şimdi kendinize bir Motorola Moto G satın alın.

Motorola Moto G tüm özellikleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...